MENÜ

Ben olsam Ümit'i alırım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe transferin hareketli geçtiği bu günlerde, sessizliğe gömüldü. Öyle bir hava var ki, hoca, forvet, orta saha, defansın sağı ve kaleci gibi önemli ihtiyaçlar giderilmiş, Stephen Appiah ile Mateja Kezman sorunu bitmiş sanki... Böyle bir görüntü hakim ortalığa...
Emre Belözoğlu’nun dışında Fenerbahçe’nin netleşen henüz başka bir transferi yok. Sarı-Lacivertli yöneticiler Emre Belözoğlu için şova hazırlanırken, medyanın daha erken davranmasıyla hevesler kursakta kaldı. Belki de gerçekten Fenerbahçe Yönetimi, gereken tüm transferleri yaptı, medyaya gol atma heyecanıyla uygun zamanı bekliyor. Umarım böyledir, yoksa son günlere kalan transferleri kulüplere nasıl pahalıya patladığını geçmişte çok yaşadık.
Fenerbahçe Yönetimi, defansın sağı için içeride ve dışarıda yoğun biçimde çalışıyor. Büyük paralar ödeyip, yeni isim peşinde koşmaktansa, bilinen birini almak daha akılcı olur. Benim kafamdaki isim Ümit Özat... Tecrübeli futbolcu yıllarca Fenerbahçe’de kaptanlık yaptı, şampiyonluklar yaşadı. Ön libero, stoper, savunmanın sağı ve solunda oynadığından çok yönlü olduğu biliniyor. Profesyonelliği tartışılmayacak ölçülerde. Alex de Souza’nın kaptanlık yükünü de büyük ölçüde hafifletir. Ümit Özat geçtiğimiz sezon Köln’ün Bundesliga’ya çıkmasında büyük katkı sağladı. Maddi yönden Fenerbahçe’ye fazla yük olmaz. Yılda 40-50 maç oynama garantisi de var. Maceraya gerek yok, alırım Ümit Özat’ı, sorunu çözerim. Fatih hoca Tümer Metin, Emre Aşık, Rüştü Reçber gibi tecrübeli isimler arasında keşke Ümit Özat’ı da düşünseydi. Defansın göbeğinde yaşanan sakatlıklar nedeniyle, Avrupa Şampiyonası’nda bugün hiç sıkılmazdık.
Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda bir güneş gibi parladı. Kimine göre Fatih Terim şansı, bazıları için ise Fatih Terim farkı. Ama Hamit Altıptop’un orta sahada daha etkili olduğu, Milli Takım’ın forvet oynama gerçeği de tescillendi. Futbolda, şans faktörü çok önemli. Ancak Milli Takım’ın gruptan çıkmasında Fatih Terim’in hakkını ve futbolcuların özverisini görmezden gelmek artniyetli bir yorum olur.

YORUM YAZ