MENÜ

Beklenen oldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Macar temsilcisi MTK zayıf da olsa, Fenerbahçeli futbolcular Aragones’in istediklerini yaptılar. Ayağa paslarla, atak girişiminde bulundular. Gökhan ile Carlos, orta sahaya destek vererek rakibe boş alan bırakmadılar. Kazım-Uğur ikilisi sık sık çizgi hücumlarını denerken, Alex servisteki ustalığını yine konuşturdu. Nöbetçi golcü Semih, iki işi birden yaptı; Orta dörtlüde, rakibi kontrol ederken, hücumda da Güiza’ya destek verdi.
Atak çıkışlarında yapılan top kayıpları zaman zaman Sarı-Lacivertli oyuncuları telaşlandırdı. Özellikle Uğur, bu anlamda lüzumsuz toplar ezdi.
Selçuk, defansın önündeki emniyet gö- revini yaparken riske girmeyip, oyun kurma işini Alex’e bıraktı. Güiza, gol için çok çırpındı. İstediği gibi olmasa da net pozisyonlar buldu ama golle tanışamadı.
MTK, maç boyunca baskı kuramadı. Ka- pasitelerini bilip, topu koşturarak fizik güçlerini ekonomik kullandılar. Fenerbahçeli oyuncular da fantaziye kaçmayıp daha basit oynasaydı, farkı ilk bölümde açarlardı. Emre, ilk kez Fenerbahçe taraftarının önüne çıkarken, yarattığı pozisyonlarda kalitesini gösterdi. Fenerbahçe MTK karşısında bekleneni yaptı. Bana göre çekirgenin üçüncü kez sıçrama şansı kalmadı. Ancak bir noktaya parmak basmakta yarar var. MTK’dan daha güçlü ve çok koşan takımlara karşı bu sistem sıkıntı yaratabilir.

YORUM YAZ