MENÜ

Avrupa'nın Kralı Fernandao!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hava koşulları ve suni çim zemin, Molde’nin avantajları idi. Ancak Fenerbahçe bu şartların gediklisiymiş gibi oynadı. Mehmet Topal’ın yokluğunu aratmayan Ozan ile Diego ve Souza tam bir uyum içindeydiler. Az pas hatası yaptılar, bunun yanı sıra rakipten top çalma oranları yüksekti. Alper ve Nani’nin desteği ile ikinci bölgenin kontrolü genelde Fenerbahçe’de kaldı. Molde’ye ciddi pozisyon vermeyen Sarı-Lacivertliler ilk 45’te Ozan, Souza ve Diego ile önemli fırsatları kullanamadı. Defansif yönden de başarılı bir çizgide duran Fenerbahçe, sadece Svendsen’in üst direği bulan şutunda dengesiz yakalandı.

Derslik gol...

Fenerbahçe 50-60 arası yorgunluk belirtileri ile biraz zorlandı. Alper, Ozan ve Diego üçlüsü çabuk toparlanıp oyunu ilk yarı ayarlarına çevirdiler. Çabuk ayağa pas düşüncesi defansif yönü ağır basan Molde’yi bozdu. Alper’in arka direğe yaptığı orta ve Fernandao’nun kafa golü hazırlanış olarak ders tadında idi. Fenerbahçe bu organizasyonda arka arkaya 5 pas sonrası, Avrupa maçlarındaki gol makinesi Fernandao ile kilidi açtı. İki ceza alanı arasında oynama yeteneği üst düzeyde olan Ozan Tufan, iskinci golde pozisyonu hazırladı. Takipçiliği ile de etkili futbolunu golle taçlandırdı.

Avantaj Fener’de

Fenerbahçe karşılaşma boyunca üstün oynadığı Molde önünde, deplasmanda kazanarak gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Ülker Stadı’nda Celtic karşısında alınacak bir puan Sarı- Lacivertli ekibi bir üst tura taşıyacak.

YORUM YAZ