MENÜ

Amiral gemisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Büyük umutlar ve beklentilerle başlamıştı 2007-08 futbol sezonu Fenerbahçeliler için. Lig şampiyonluğu, yılladır hasret kalınan Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi’nde iyi yerlere gelmek, vurulması gereken hedeflerdi. Sarı-Lacivertli ekip, iki karavana atarken, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayıp, hedefi 12’den vurdu.
Futbol takımı, Fenerbahçe filosunun ‘amiral’ gemisidir. Camia onun başarılı manevraları, isabetli atışlarıyla mutlu olur. Onunla yatar, onunla kalkar. En modern silahlarla donatılmış, terübeli ve kaliteli personelin bulunduğu amiral gemisi, savaştan yenik çıkarsa; elbette bu, kamuoyunda, Fenerbahçe ailesinde tartışılır. Bundan doğal ne olabilir? Avrupa seferindeki kazanımlar, nasıl övgü ile taçlandırılıyor ise, kendi karasularında kaybettiğinde de eleştirenler, kızanlar ve tepki gösteren olacaktır. Bunu başka yerlere çekip, kafaları karıştırmak, kin ve nefret duygularıyla bakmak yerine hoşgörü ile karşılayıp, geleceğin planlarını yapmak doğru olandır.
Fenerbahçe’nin önünde küçümsenmeyecek boyutta sorunlar var. Yeni dönemde teknik patron kim olacak?
Appiah, Maldonado, Kezman büyük ihtimalle gönderilecek. Sırp oyuncunun 3 milyon 250 bin Euro’luk yıllık transfer bedelini kim ödeyecek? Deniz Barış sağlık yönünden yeni sezona hazır olacak mı?
Aurelio’da durum net değil? Önder küstürüldü ve gitti. Daha önce de Anelka ve Ortega bu yüzden Fenerbahçe’den ayrılmıştı.
Görünen o ki, yönetimi çokça masraflı günler bekliyor. Bunun çalışması kısa sürede bitmeli. Çünkü yeni dönemde Şampiyonlar Ligi’nde en azından çeyrek final oynayıp, başarının tesadüf olmadığını tescillemek zorundasın. Ayrıca lig ve kupa şampiyonluğunu da hesaba katıp, alternatifi fazla kadro kurmaktan başka çare gözükmüyor. Kaliteli oyuncuları bir araya toplamanın tek yolu, maddi açıdan güçlü olmaktır. Bu da Fenerbahçe’de var. Camianın, kamuoyunun eleştirileriyle uğraşmak boşa vakit geçirmek olur. Şimdi geçmişin ışığında yeni bir amiral gemisi yaratıp, suya indirme zamanıdır.

YORUM YAZ