MENÜ

Alex resitali

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin, Vestel Manisaspor karşısında şık gollerle aldığı net galibiyete kimse kılıf giydirmeye kalkmasın. Aurelio’nun attığı ilk golde çok ince ofsant olduğu iddiası, Selçuk’un farkı 3’e çıkardığı pozisyon öncesi Deivid’in topu faulle çaldığı değerlendirmesi gibi! Bir kere şu çok iyi bilinmeli... Sarı-Lacivertli ekibin, düşme hattında bulunan Vestel Manisa karşısında hakem yardımına ihtiyacı yok. Çünkü Fenerbahçe, ilk dakikadan bitiş düdüğüne kadar, futbol alanının tek hakimiydi. Üç puan için, ne gerekiyorsa yapan taraftı. Rakibe ciddi açık vermediler. Oyunda sürat vardı. Çabuk ayağa paslar çoğunluktaydı. Kanatlar, vızır vızır işledi. Oumar çıkana kadar Ümit ve Santos, defansın göbeğinde şaşkına döndüler. Bu arada Yılmaz Vural ile öğrencilerini de kutlamak gerekir. Oyunu çirkinleştirmeden açık futbolu tercih ettiler. Çünkü bir puan Vestel Manisaspor’u kurtarmıyordu.
Fenerbahçe’de, Avrupa’da yükselen ayak seslerinin en önemli isimlerinden biri; Alex de Souza oldu. Sarı-Lacivertli ekibin devirdiği rakiplerde bir Alex yoktu. Brezilyalı, Manisaspor karşısında da kıtanın komutanıydı. Gollerin hazırlanışı, Alex patentliydi. Fenerbahçe’nin keyif veren futbol resitalinin organizatörü de Alex’ti.
Taraftara da birkaç satır değinmekte yarar var... Fenerbahçe’nin kötü oynadığı ve puan kaybettiği maçlarda bazen teknik direktör Zico, bazen de Uğur Boral, Kezman, Selçuk gibi futbolcular tribünlerin protestosunu alıyorlardı. Sarı-Lacivertliler’in Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalması ve ardından Manisaspor’u farklı skorla yenmesi taraftarı da protestocu görüntüsünden alıp, destekleyen bir çerçeveye oturttu. Futbolda her sonuçun olabileceği gerçeğini asla unutmamak gerekir.

YORUM YAZ