MENÜ

Yanlış zaman doğru insan...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’da Skibbe devri eğrisiyle doğrusuyla kapandı. Alman hocaya ülkemize ayak bastığından beri edilmedik eleştiri, tabiri caizse; yemediği fırça kalmadı. Hepimizin satırlarına konuk oldu, en keskin virajlara, uçurumlara gönderdik elbirliğiyle.
Tabii öyle malzeme veriyordu ki bize, kaygısız kalamazdık hele son zamanlarda. Başarılı olduğu maçlarda ise kıl, tüy dedik yine de bir şey bulduk. O kadar üzerine gittik ki, bazılarımız artık vicdan azabı çekmeye başladı. Hatırlarsınız ben özür dahi diledim. Haydi bizi bırakalım, ya yönetim arkasında durdu mu sanıyorsunuz? Önce yardımcılarını aldılar, sonra tepesine kovdukları Kalli’yi getirdiler. Adnan Polat ve yanındakilerin iki çift süslü lafından başka hiçbir destek yoktu Alman hocaya. Tam bir lahana turşusu klasiği, perhizi onu çok sevdiklerini (!) her fırsatta haykıran futbolcularına bırakalım. Nasıl sevmekse bu, son maçlarda yaşadığımız tabloya bakarsak. Ya skandal akşamı? Sahada sanki hepsi dumura uğramıştı. Avrupa’da kendine oyna, burada yürü! Kimse darılmasın. Ya da alınsınlar, belki utanırlar. Neydi o şımarık hareketler... El kol birbirine girmiş, son derece antipatik hareketler. Siz ki 1908 için çekilen fotoğrafı günümüze taşıyan ve ‘Galata Saray Efendileri’ diye poz verenlersiniz. Bu mu efendilik!

Şimdi ise çeyrek asrını bu kulübe vermiş, simgesi olmuş bir Bülent Korkmaz... Hayallerinin gerçekleşmesi güzel. Ama tek kelimeyle yanlış zaman, doğru adam. Ne yapacak, elinde sihirli değnek yok ve zamanı da. Ligde kalan 13 hafta, 8 puanlık bir barikat ve öncesinde zor bir Bordeaux sınavı. Gerçi elindeki kadro her derde deva, ama sorunlu arkadaş fazla. İlk olarak Adnan Sezgin’in kalkanları hazırlaması şart, Polat’tan önce. Sonrasında grupçu turupçu kalmayacak. Küskünlükler bitecek, sahada bilerek birbirine ‘no asist’ diyenler uyarılacak. Kimseye ayrıcalık tanınmayacak. Bülent hoca idmanda futbolcularını çalıştırırken Herr Kalli’nin gölgesi bile olmayacak Florya’nın çimlerinde. Şimdilik özet geçtik. Bu söylediklerimiz gerçekleşirse çocuk tekrar doğar. Umutlar yeşerir, Skibbe’nin başına gelenler yeni patronun başına gelmez. Bol şans Bülent hocam, umarım futbolculuk günlerindeki keyfi şimdi tekrar yaşarız...

YORUM YAZ