MENÜ

Umuda yolculuk...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray için ısınma günleri sona erdi. İkinci Almanya seferi bugün başlıyor. Artık hataya yer yok. Birinci dönemde karne notu oldukça düşük olan Galatasaraylı futbolcuların gerçek kimliklerini bulma vakti gelmiştir. Sizleri karamsarlığa itmek istemiyorum, tam tersi, her zaman iddia ettiğim gibi; bu takım genciyle, millileriyle ve yeni transferleriyle şampiyonlugun en önemli adayıdır. Yeter ki yine inansınlar...
Futbolu bıraktıktan sonra kendini hızla geliştiren ve son olarak UEFA’dan pro antrenörlük lisansı alan ve şu anda Skibbe’nin yardımcığını yapan Ümit Davala’yla geçen akşam konuştum. İnanın, ekibinden söz ederken Ümit’in gözleri parlıyordu. Genç hoca, “Skibbe mükemmel bir insan. Eleştiriye açık. Futbolcularla aralarındaki bağ sadece hoca olarak değil, arkadaşça da. Yönetime gelirsek, bize müthiş bir kadro yarattılar. Herkes canla başla çalışıyor. Zaten geçen sezondan oldukça uyumlu bir ekip geldi. Sıkıntımız yok denilecek kadar az. Şu ana kadar oynadığımız maçlarda belki kimseyi tatmin edemedik, ama adı üzerinde hazırlık... Her takımda eskilerle yenilerinin kaynaşması zaman alır. Biz bunu minumum zamana sığdırdık. Artık çok daha keyifli bir Galatasaray izleyecekler” diyerek yüreklere su serpti.
Bunları niye yazdım? Medyada ben dahil bazı konularda acele edip yargısız infaz yapanlar var. Araştırma huyumuz sıfır, sadece eleştirmek için eleştirmek... Geçtiğimiz 2 aya göre yönetim artık bu konuda bizlere inanılmaz yardımcı. Onlar da anladılar, basınla arana duvar örersen, ortalık sanal haber çöplüğüne döner.
Neyse, biz konumuza dönelim. Galatasaray’ın umuda yolculuğu başlıyor. Rota, tüm kulvarlarda başarı. İsim olarak bakarsak kaptan da, tayfalar da işin ustası. Üstelik her türlü fırtınaya da dayanıklı. Ben hâlâ yüzde 99’a inanıyorum. Yüzde 1 mi? O kadar da olsun, diğerlerine ayıp etmeyelim. Unutmadan, bir üstadımız Lincoln’e ‘Hain’ demiş. Ben aynı üslupla cevap veremem. Öncelikle gazetem müsaade etmez. Sadece abimize üstteki satırları bir kez daha okumasını tavsiye ederim. Evde oturmakla, cafelerde duyduğunuz dedikodularla olmuyor bu işler. Atlayın gidin Florya’ya, bakın Lincoln neler yapıyor. Sonra da ne keserseniz kesin!

YORUM YAZ