MENÜ

Skibbe'ye telgraf!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bütün bir hafta, “Galatasaray, Beşiktaş’ın önünde favori” masallarıyla geçti. Tehlikeli, tuzak kokan bir taktik. Eyvallah, Florya’da arkadaşlar istim üzerinde. Başta Lincoln olmak üzere, keyfe keyif katıyorlar. Hele Mehmet Topal ve Barış ikilisi öyle bir toparladılar ki, değmeyin keyiflerine. Derbiyi de bu saydığımız 3 isim çözecek. Tabii bunun yanında Skibbe’nin de farkı belli olacak.
Tahminim; Lincoln destekli tek santrfor, 5’li ve artabilir bir kalabalık orta alan, kısaca açılımı; korku dağları bekler! Halbuki rakibin, senden daha çok çekiniyor. Mustafa hocanın motivasyon çerçeveli kelimelerinden etkilenmeden, koy Ümit Karan’ı ya da Nonda’yı, Baros’un yanına; seyret cümbüşü! Benfica maçını hatırla. Hem Galatasaray hem de sen ipten dönmüştün. Biz ne desek boş; biliyorum, tersi olacak. Hatta Mehmet Güven’i bile monte etmek için elinizden geleni yapacaksınız. Sonrası? Kadıköy’ün fotokopisi, bu sefer Siyah-Beyaz!
Korkmayacaksın Herr Skibbe! Fikstür avantajını düşünüp, 1 puan hesaplayarak, yılbaşı hediyesi olarak görmeyeceksin. Haa, günü kurtarmayıp, ucuz hesap yapmazsanız, hem oturmuş takımı bozmaz hem de kendinizi en az yarım sezon daha garanti edersiniz.
Bir sorun da, maçın smokinli adamı... Geçen sezon Fenerbahçe maçının ezikliğini hissederse hoş olmaz. Gerçi hiçbir hatası yoktu. Ama medyamız malum. Birilerinin dokunulmazlığı var. Geçen cuma akşamı, daha da ispatlandı bu tespitimiz. Cüneyt Çakır ve özellikle yardımcı hakemler gördüklerini çalsınlar, yeter.
Evet, olmak veya olmamak... Bütün her şey Skibbe’ye bağlı. Göreceğiz; stajyer mi, yoksa gerçek bir beyin mi? Haydi bakalım, er meydanına... Ama ne olursa olsun, her iki takım için de geçerli; elle, bilekle değil, yürekle, alınlarının akıyla!... İki takıma da bu yakışır. Malum, Kadıköy’de aynı senaryodan geçtiler.
Başka sözüm yok...

YORUM YAZ