MENÜ

Özhan Abi'den cevap

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçen çarşamba akşamı TRT FM’de yayınlanan spor programına konuk oldum. Aldığım en ilginç soru, “Aslantepe’deki stada Özhan Canaydın’ın ismi verilecek mi?” oldu. Bizim de kulağımıza gelmişti bu yöndeki teklif. Yönetimde bulunanların çoğunluğu, Özhan Abi’ye böyle bir jest yapmayı uygun görmüştü.
Haklılar da, 6 yıl canını dişine takmış, Galatasaray’ın ismine yakışır bir stadı olması için var gücüyle çalışmış, içten ve özellikle dıştan (onlar kendilerini çok iyi biliyorlar!) gelen her türlü engele rağmen projesini hayata geçirmiş kişiye tabii ki böyle bir güzellik yapılacaktı. Ama tanıdığım kadarıyla Özhan Abi bunu kabul etmezdi.
Merakımı gidermenin tek yolu vardı, aradım, konuyu kendisine ilettim. Canaydın, “Ben ve arkadaşlarım Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gerekli izni aldık. Yüzlerce kez Ankara’ya giderek bütün pürüzleri giderdik. İhaleyi açtık ve sonunda temeli attık. Benden bu kadar. Şimdi her Galatasaraylı gibi en büyük arzum, 29 Ekim 2009’da açılışta orada olabilmek. İsim konusuna gelince, böyle düşünenler için teşekkür ederim. Benim için çok büyük onur, ama kesinlikle kabul edemem. Bu kulüpte benden önce hizmet etmiş büyüklerim var” karşılığını verdi.
Evet, Özhan Abi’den beklediğim cevabı almıştım. Ayrıca şunu sizlerle paylaşmak istiyorum; Canaydın’ın isim konusundaki en büyük rüyası da, stada şahıs isminin değil, parayı en çok veren sponsorun adının konmasıydı. Avrupa’da Allianz Arena (Bayern Münih), Emirates (Arsenal), Philips Stadion (PSV) misali... Böyle bir olay gerçekleşirse kulübün kasasına ekstra para girecekti. Şimdiki yönetime duyurulur.
Kısaca Özcan Canaydın hakettiği halde bu teklife “Hayır” diyor. Onun nasıl bir insan olduğunu çoğunuz anlamadı. Ektiği tohumların, attığı temellerin semeresi her gün biraz daha gün yüzüne çıkmakta. Ah sevgili Özhan Abi, bir de o ‘kırmızı renkteki dosyalarını’ açıklasan... İşte o zaman heykelini dikerlerdi.

YORUM YAZ