MENÜ

Murat Özyer

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Murat Özyer, Galatasaray’ın basketbolda 2 senedir başında bulunan isim. Şimdi gönderilmek isteniyor. Olabilir, hiç kimse kulübün tapulu malı değildir. Ama Özyer, bakalım bugüne kadar neler yapmış, kararı siz verin.
Galatasaray’a ayak bastığı yıl, sorunlu oyuncu Gerald Fitch’e rağmen sezonu ilk dörtte bitirdi. İkinci sene bütün rakiplerini en az bir defa yenip, üstelik 10 senedir vize alamayan Galatasaray’ı Avrupa arenasına sokup, ULEB denen zorlu turnavada Final-Four oynattı. Eğer sezon başında istediği oyuncuları alabilseydi, kupayı alması bile işten değildi. Fakat Galatasaray’ın basketbolda Edirne dışındaki vizyonsuzluğu bütün planları alt-üst etmişti. Tam işler yoluna girmiş, gelecek sezon için kollar sıvanmışti ki, bu sefer de Tuğrul Demir ortaya çıktı. Bu büyüğümüz asla Murat hocayı istemiyormuş. Hatta Adnan Polat’a, “Murat’ı göndermezseniz, olayı Genel Kurul’a taşırım” demiş. Bu arada günah almayalım, Özyer’in arkasında duran tek kişi; Adnan Polat. Tuğrul Bey’i yakından tanırsınız... Basket takımının Play-Out’la kümede kaldığı en başarısız dönemde çalışan üstat. Hani bir maçta hakeme yumruk atmıştı!
İşte bu duayenimizin baskısı sonucu, Ahmet Dedehayır iki gün önce, Aydın Örs’e gidip, “Bizi çalıştır” ricasında bulunmuş. Örs’ün söylediği açık ve net: “Murat, Türkiye’nin en yetenekli ve çalışkan coachu. Ona destek olursanız, başarısız olmanıza imkân yok. Beni unutun!” Üstelik sponsor firma Ülker, Murat kalırsa 7 milyon, giderse 3.5 milyon Euro’luk bütçe ayırmış.
İşte böyle... Adnan Polat, saçma baskılara dayanabilecek mi, yoksa istikrar ve başarıdan mı yana olacak? Yigit Şardan’ı yakında şubenin başına getirecek olan Adnan Başkan, kararını çoktan vererek, statükoculara tokadı yapıştırmış. Bir tokat da, cuma günü, “Murat hocayla devam” diyecek Şardan’dan. Bekliyoruz...

YORUM YAZ