MENÜ

Kamuflaj!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İyi ki, “Korkmakta haklısınız” diye yazdık ortalık toz duman alkış ve hakaret elele. Neydi yazımızın ana fikri; Galatasaray ve Adnan Polat’ın izlediği rotanın doğru olduğu ve bu seyrüseferden birilerinin rahatsızlıkları. Kewell’in iddia edilenin aksine sağlık kontrolünden turp gibi çıktığı, Adnan Başkan’ın takım olarak çok iyi bir jenerasyon yakalayıp başarının kapıda beklediğini yazıp altına tavsiyemizi de eklemiştik. “Galatasaray’ın ilk onbirini şöyle bir düşünün”... Korkmakta haklısınız!” diye.
İşte bu korkuyla Kalamışta’ki komşunun basındaki elçilerinin paniklemeleri devam ediyor. Planları açık ve net... Kendi yanlışlarını kamufle etmek için başkalarını lekelemek... Dilerseniz biraz nostalji yapıp 2004-2005 sezonuna gidelim. Galatasaray devre arasında Franck Ribery’i getiriyor. Kısa zamanda olsa müthiş bir performansa imza atıp adından söz ettiriyor. Ardından kulübün maddi sıkıntılarının tavana vurduğu günlerde bir darbe de bu Fransız’dan geliyor. Aniden gelişiyle geç ödenmiş 50 bin Doları bahane edip Türkiye’den gidişi bir oluyor. Bu olaydan sonra dönemin Başkanı Özhan Canaydın’ın bir tek Yassı Ada’ya götürülüp asılmadığı kalıyor. Hatırlayın o gün çıkan yazıları. Ali Sami Yen’in tribünlerini, komşu ve elçilerinin alaylarını...
Benzer olay, bence daha ağırı komşu da yaşanıyor. Marco, soyunma odasındaki pırasa edebiyatına baş kaldırınca bileti kesiliyor. Takımın adeta hamalı Brezilyalı’nın sonuna kadar hakettiği ufak bir zam talebi reddedilince o da ‘Riberyvari’ bir şekilde soluğu Avrupa topraklarında alıyor. Medyada ses yok, herkes sus pus. Tamam Ribery’deki yönetimin skandalıdır. Peki ya bu... Elbirliğiyle kamuflaj!
İkinci konumuz Kewell’in eleştirileri... Özellikle internet sitelerinde ışıl ışıl! Neymiş Avusturalyalı kampa doktoruyla gelmiş. Atınız, sonuna kadar utanıp sıkılmadan fütursuzca. Çok merak ediyorum. Neredeyse sabah akşam maç yapılan İngiltere’de 2005-2008 arası sadece 58 maçta yer alan ve geçen sezon büyük bölümünü sakatlığıyla geçiren Emre Belözoğlu hakkında niye ses yok? Elbirliğiyle kamuflaj!
Şimdi soruyorum size... İki kulüpte yaşanan benzer olaylar, her zamanki gibi farklı yorumlar. Bu nasıl iş? Gerçi biz nedenini bir kez daha yazalım da anlayan anlamayana anlatsın. a) Geçen sezon şerefli ikincilik gibi saçma sapan yorumları çöpe atan, sonuna kadar hakkıyla gelen şampiyonluk. b) Yine bu sezonda Galatasaray’ın ligin tartışmasız favorisi olması. c) Başkan ile kurmaylarının inanılmaz çalışmaları ve sorunların minumuma inmesi. Başka ne diyelim... Hayırlı kamuflajlar!

YORUM YAZ