MENÜ

Hayırlı olsun!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Evet, Adnan Polat artık başkan. Saygı duyduğum kişiliğine rağmen, yöneticilik tecrübesi ve lobi eksikliği nedeniyle Nazım Durak’ın şansının olmadığını hepimiz biliyoruz. Hayırlı olsun.
Sevindirici bir olay, Özhan Abi’nin hayallerinin seçilecek yönetimle hayata geçmesi. Burada da kilit isim Mehmet Helvacı. Canaydın’ın, Polat’ı başından beri desteklemesinin ve her türlü ödünü vermesinin tek nedeni... Çok değil, iki sene önceyi hatırlayın... Canaydın’la Şardan seçimde kafa kafaya çarpışmış ve Özhan Abi ancak Polat’ı listesinin başaktörü yaparak koltuğunda kalmıştı. Şimdi ise Canaydın, “Sen de mi Brutüs” demek yerine susuyor, sırf Helvacı girsin diye, sırf yıllardır verdiği emekler heba olmasın diye. Hayırlı olsun.
Adnan Polat Galatasaray’a ne verebilir? Tabii ki çok şey. Yıllardır yaptıkları ortada. Tesis anlamında Florya’daki güzelliklerini bilen bilir, transferlerdeki başarılarını da... Hele mucizevi şampiyonluk, daha doğru bir tabirle 20.45’in hem akrebi, hem de yelkovanı olduğu hafızalardan asla silinmeyecek. Buraya kadar herşey şiir gibi adeta. Ama bunların hepsi başkan yardımcısı iken başardığı icraatlar. Şimdi ise en tepede onun ismi var. Öyle kolay değil. Galatasaray camiaası hiçbir camiaya benzemez. Hırçınlıkları, dozajı sert üslupları asla kabul etmez. Sonra her an divan kurulu tepende. Fransız kültürüyle harmanlanmış dostlara kendini ve ekip arkadaşlarını beğendirmenin zorluk derecesini bilen bilir. Siz hem bu gibi sıkınlarla, hem de son günlerin moda rakamı 27 milyon Dolarlık jet hızıyla ödenmesi gereken para ile uğraşacaksınız. Üstüne üstlük kaynayan ligde takımınızı zirveye taşımak için verilecek mücadele cabası. Artı ‘amigo’ demeyeceğim ama, bazı ağır taraftarla ilişkiniz sezon başında sarfettiğiz talihsiz kelimeler yüzünden pamuk ipliğine bağlı. Herhangi bir sürtüşmede başınızın nasıl ağrıyacağını tahmin etmek hiç zor değil. Tavizler artık geride kaldı, başkan olduğunuzda bu tip hareketlerin artık imkansız olduğunu siz benden daha iyi bilirsiniz. İşiniz hiç kolay değil. Hayırlı olsun.
Alaylı olmadığı halde Özhan Abi’nin nasıl yıpratıldığı ortada. Size tavsiyem, öncellikle başta Mehmet Helvacı olmak üzere tüm yeni yönetim kurulundaki arkadaşlarlarla birlik olup bildiğiniz yolda yürümeniz. Dargınlıklara ve çıkar savaşlarına asla izin vermeyin. Bütün olumsuzluklara rağmen başarılı olacağınıza inananlardan biri olarak ancak şunu diyebilirim; hayırlı olsun.

YORUM YAZ