MENÜ

Gerçekten Çılgınlar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın 3 günlük Konya yolculuğunun nihayet finali. Konuk takım tedirgin. Özellikle topu nasıl göreceğiz derdinde sürmeli çocuklar. Ev sahibi ise can derdinde. Okulların tatili en çok maça yaramış. Donduran soğuğa rağmen stat, dolu denilecek durumda. Hadi artık kar topu vakti!
Kalli ezberlediğimiz 11’i sürmüş. Talimatlarını da eklemiş; Herkes uzun ve tek top oynayacak. Riske girmek haram. Oyunu kanatlara taşı. Ve en önemlisi şartlar ne olursa olsun ayakta kal. Doğrusunu söylemek gerekirse, futbolcular hocalarının söylediklerini harfi harfine uyguladılar. Kaçan goller hariç. Anlıyoruz, bu şartlarda meşin yuvarlak adeta jilet gibi. Ama “Bunları atacaksın arkadaş” demezler mi sana. Devreye 4 brüt ve 2 net farklı önde gireceksin. Bu kadar cömertlik de fazla. “Nereye kadar” derken, maçın en istekli adamını unutmuşuz galiba. Bizim de mi sürme çekmemiz lazım ne! Bazuka, havan topu karışık gelişine... Müthiş bir imza. Başka bir deyişle rakibi ile birlikte doğayla mücadele eden bu ‘Çılgın çocuklar’ın en afacanı Ümit Karan. Bu ne performans. Fatih Terim’e ‘selam’ yazıya devam. Maçın en üzücü anı, Uğur’suz 20. dakika. Yapacak bir şey yok, kulakların çınlasın TFF. Göreceksiniz, 3 altın puanı her türlü olumsuzluğa rağmen hanesine yazdıran bu ‘Çılgınlar’, çıkışlarını Perşembe günü de sürdüreceklerdir. Konya’ya gelince, tatlı sert olmayan futbolla eleştirmek bize yakışmaz. Zira çareleri yok. Ünal hoca kaleci Oğuzhan ve Batista’yla ne kadar övünse az.
Bir de size güzellik. Erteleme yüzünden mağdur kalan taraftarına sahip çıkan Adnan Polat’a kocaman bir alkış. Ve bir de uyarı. Madem Konya’dayız. Son günlerde yöneticilerin ağız dalaşlarını görüp, Hz. Mevlana’nın o unutulamaz sözünü bir kez daha hatırlayalım, “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol”, umarım anlamışsınızdır.

YORUM YAZ