MENÜ

Galatasaray Türkiyedir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aylar önce yazdık çizdik karaladık. Galatasaray şampiyonlukta bu yılın en iddalı takımı diye. Ve ekledik kazın ayağının öyle olmadığını. Floryalı olmayanın her türlü Ali Cengiz oyununu sergileceğine kalıp bastık, engellemeyi birinci vazife sayanlar adına. Hatırlayın karşı tarafta oynanan derbiyi. Hadi iki penaltıyı geçelim. Peki ya Servet? 2 ay ‘Hanibalvari’ bir görüntüyle niye çıktı karşımıza. Dört bir yanı hatıraların değil, Hüseyin efendinin sardığı geceydi o. Sonra kupadan ettiler Ümit’i karanlığa götürerek. Etmediği küfürü ettirmiş gibi gösterdiler koskoca Galatasaray kaptanına yalancı rütbesi takarak üstelik.
Şimdi gelelim kara cumartesiye... Sezon başından beri tekmeleyenin bir madalya takılmadığı Lincoln’den başlayalım. Bana kimse anlatmasın, aldığı iki kart da skandal. Evet birinci pozisyon belki penaltı değil, ama iki futbolcu tokuşuyor. Ne yapacaktı Lincoln yerçekimine karşı mı gelecekti? Bakın dünyadaki maçlara, çoğu maçta yüzlerce oluyor buna benzer hareketler, kuralların harfi harfine uygulandığı (!) bizim ülkemizde bile. Baros’a geçelim, gole giderken uçuruluyor; devam, adeta kafası parçalanıyor, yine devam. Kanlı ellerini beyefendinin üzerine sürmüş acının verdiği refleksle. Eyvallah haklısınız. Sürdü, atsaydı o zaman niye atamadı? Kulağındaki alete vicdanından sesler mi geldi? Son dakikadaki Emre’nin ceza alanında elle oynadığı Kayseri’nin penaltısında niye kara gözlükleri çıkarmadı? Maçın çivisini çıkardığı, yoksa beraberlik yeter de artar deyip diğer rakiplerin puan kaybedeceğini hesaplayamadığı için mi?
Galatasaray Yönetimi yıllardır ilk kez bu kadar açık ve net konuştu. Sonuna kadar haklı olmalarına rağmen ekmek tereyağ ilişkisine girecekler, federasyondaki asıl beyefendilerle. İki maç ceza kapıda, Tahkim’e gitsen kesin 4 olur, sebebi belli! Olan sonunda yine kombine almış taraftara ve emek veren futbolculara olacak. Avrupa’da Şubat ayına kalmak, şampiyonluğun bir numaralı adayı olmak suç mu? Belli ki suç, kompleksli ve hoşgörüsüz futbol dünyamızda. Kulüp de ne desin? Başka söze ne gerek; Galatasaray Türkiyedir...

YORUM YAZ