MENÜ

Galatasaray korkusu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

16.02.2008... Konya deplasmanına gitmek için takımla havaalanında buluşuyoruz. İlk gözümüze çarpan Galatasaraylı futbolcuların hemen hemen tamamının yüzlerinin güldüğü, keyfiler gıcır. Özellikle Arda takımın neşe kaynağı. Espriler, fıkralar ve besteler havada uçuşuyor adeta. Hakan Şükür, Ümit Karan ve Arda ayrılmaz üçlü. Şükür ve Karan’ın sezon başı yaşadıklarını düşünüyorum da nazar boncuğu. Yakışır size devam edin. Ortak konu Leverkusen, ben bu Leverkusen’i rahat geçersiniz üç maçtır şiir gibi oynuyorsunuz diye ortaya lafı attığımda Karan, ‘Aa olur mu canım son 4’ diye ekliyor. Güven gelmiş, yaptıkları işin farkındalar. Takımdaki tek endişe maçtan sonra İstanbul’a nasıl dönüleceği. O ana kadar sessiz kalan koordinatör Mustafa Turgun lafa giriyor, ‘ben 3 puanı alayım da Köln’e buradan da gideriz’ diyerek, Konya maçının önemini bir kez daha hissettiriyor Sarı-Kırmızılı kramponlara.
17.02.2008... Sabah kalkıyoruz gördüğümüz manzara inanılmaz. Yeşil Konya bembeyaz kar örtüsü altında. Nasıl olacak diye şimşekler çakıyor beynimizde. Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, her geçen gün düşme tehlikesi yaşayan Konya. Yazık değil mi bu iki takıma da? Bu maç cumartesi günü oynanamaz mıydı? Hadi onu geçtik bari öğlen saatine alın. Öyle ya Fenerbahçe ve Beşiktaş deplasmanlarındaki maçlarda aynı şartlara maruz kaldığında; hangisinin maçı akşam saatinde oynandı. Bilen varsa söylesin. Bunun adı çifte standarttır. Federasyon hoş geldi tebrik ederiz ama biraz boş gelmedi mi? Hiç mi meteoroloji ile ahbaplığınız yok. Üstelik Galatasaray’ın perşembe akşamı hayat memat mücadelesi var. Belki sizin için önemli değil ama en az 25 milyon kişi o anı heyecanla bekliyor. Belki de önemli olan sizleri oraya getirenlere küçük bir hediye vermek istediniz. Yok canım o kadar da değil. Halüsinasyon görüyorum galiba.
İşte Konya seyahatimiz böyle devam etmekte. Akıbetimiz ne olacağı yazımı yazdığım şu saate kadar belli değil. Belli olan tek şey birilerinin son haftalardaki Galatasaray’ın gösterdiği performanstan ürkmüş olduğu. Korkmayın beyler korkunun ecele faydası yok...

YORUM YAZ