MENÜ

Galatasaray kompleksi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçen Temmuz ayında başladılar Brezilyalı ile uğraşmaya. Nedense rahatsız ediyordu birilerini. “Hain” dediler, o işine devam etti. Bu sene alınan bütün başarılarda hep onun imzası vardı. Lincoln, Florya’da ikamet etmeye devam ederse takıma çok şey katacaktı. Katmadı mı? Hakaretleriniz yetmedi. Hacettepe maçından sonra taş devrinde top sallamış kemik kıranlar familyası, Lincoln’ün katl-i vacibini buyurdu gelecek günler adına. Çoğu sustu, Ziya Şengül, Tanju Çolak ve kalemi dert görmesin Cem Dizdar dışında. Tabii ki bu bir şov. Statükocular için açıklayayım, yani futbol bir temaşa sanatı. Bizim geleneklerimize uymuyormuş! Allah muhafaza, Ronaldinho ülkemize gelse kesin ikinci gün linç edilir bu kafalarca.
Bir de kaptanlık meselesi. Yok efendim spor ahlakı tartışılan Lincoln nasıl kaptan çıkarmış. Ne zaman gördünüz ahlaksızlığını. Birlikte aleme mi çıktınız? Bakın bu ahlaksız(!) bugüne kadar nasıl bakmış ekmek yediği yere. Florya’ya adım attığı an “Tanrı beni olmak istediğim yere gönderdi” demiş. Geçen sene şampiyonluk akşamı tüm arkadaşlarından özür dileyerek, “Benim katkım sizinkinin yanında hiçbir şey, o nedenle özür dilerim” diyen yine aynı isim. Bir de her konuya zorunlu olarak sokulan Hagi var, Lucescu misali... Evet Hagi’ye kaptanlık verilmedi. Çünkü Hagi, Sabin İlie’yi çok düşünüp gösterdiği muhteşem performansla(!) bir Fenerbahçe maçı sonrası vatandaşının altı ay daha oynamasını sağlamıştı. Üstelik hocalık zamanında “Hırsızlar” diye Galatasaraylılar’a bağıran Ahmet efendi miydi? Bana göre elegüne verilebilecek en güzel cevabı o pazubandı Lincoln’ün koluna takan Adnan Polat vermiş ve eklemiştir, “Düşün Lincoln’ün yakasından.” Kısa, net ve ağır.
Bir skandal da, Ayhan Şahenk’te Galatasaray ve Fenerbahçe basket takımlarının oynayacağı maçlarda pişti olması. Turgay Demirel böyle bir hatayı nasıl yaptı, inanılır gibi değil. Seçim sarhoşluğundan olacak!
Son olarak taraftarın tezahüratlarına takanlarda sıra. “Zaten aşklar hep yalan dolan, sonu hep acı hüsran, bize her sevdadan geriye kalan, sadece Galatasaray.” Ne var bunda rahatsız olacak kendi komplekslerinizden başka?

YORUM YAZ