MENÜ

Çiftetelli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Anlamı ve önemi duble bir maç. Rakip nede olsa komşu. Siftah da güzel olursa, değme keyfine. Kadro Trabzon maçıyla karbon kağıdı. Oyun şablanu ve taktik de öyle. Pusuya yat, üzerine çek, sonra saldır. Kewell, Arda sağlı sollu turnike. Sıfıra inmeden orta yok. Lincoln beyin, Ayhan süpürücü. Yunanlılar’ın başı dönüyor, Meira’nın kolonya dağıtmaya hiç mi, hiç niyeti yok. Fırsatını bulduğu anda göbek havası.

Skibbe ısınıyor. Kalli’nin gözlemciliği, körün istediği bir göz misali. Olympiakos’un röntgeni çekilmiş her damarına kadar. Esas sevindirici olan cephedeki gelişmeler. Artık rakibin kullandığı duran toplarda, Galatasaraylı futbolcular nerede duracaklarını, ne yapacaklarını biliyorlar. Servet-Emre uyumu nazar boncuğu. Yardımlaşma, kademe anlayışı sadece bu bölgede değil; sahanın her metrekaresi için geçerli. ‘Ev sahibinde kötü olan var mı?’ diye sorarsanız, vallahi ben görmedim. Sanctis’den Baros’a kadar doğruları hatalardan kat kat fazla olan kramponlar. Üzücü tek nokta, kaçan gollerdi. Hele Lincoln’ün direğe nişanladığı bir pozisyon var ki, akıllara zarar. Futbolun kitabında bu da var. Sağlık olsun, ne diyelim.
Sanırım dün gece stadı ağzına kadar dolduran ve hiç susmayan taraftar, aldığı maç biletinin parasını sonuna kadar helal etmiştir. 8 senedir Avrupa’da yaşanan erezyonun bittiğinin resmidir, Olympiakos karşılaşması. Kewell’ın golü, arkadaşlarının oyunu, Sırtaki’ye geçit vermemiş, Sami Yen’de çifte tellinin güzelliğini yaşatmıştır. Eee bu kadar masraftan sonra, gülmek hakkımız...

YORUM YAZ