MENÜ

Lazio maçında tarih, Alanya maçında eksi yazdı!

Abone Ol Google News

Lazio galibiyetini sonrası maçın zor geçeceği aşikardı. Ne olursa olsun üç günde bir o seviyelerde maç oynamak hiç kolay değil. Muhteşem bir havada, zeminde ve taraftar önünde Galatasaray maça resmen ağır çekimde başladı.

Haberin Devamı

Lazio maçında göze hoş gelen oyunun başlangıç noktası Marcao kusursuza yakın oynamıştı. Ancak Luyindama maalesef pas oyununda takımın hızını kesen adeta el freni gibiydi. Pas oyununda futbolcular arası mesafe uzadıkça hem hata yapma riskiniz artıyor hem de geriye daha çok koşunca daha da çok yoruluyorsunuz. Nitekim bu yaşandı ve Fatih Hoca ikinci yarıya üç değişiklikle başladı. Bir parantez Berkan'a açmak lazım Lazio maçında sanki o sahada 13 KM koşan yokmuş gibi yine sahadaydı...

Halil Dervişoğlu etkisiz gözüktü ancak diri Alanyaspor savunması karşısında 45 dakika tek başına mücadele etmeye çalıştı. Morutan ve Cicaldau Halil'e çok uzak kaldı. O destek gelmeyince de Alanyaspor ceza sahası çevresine kadar yaklaşan Galatasaray takımı etkisiz hücumlarla dolu ilk yarıyı geride bıraktı. Ayrıca Halil gibi forvetiniz varsa geçiş oyunlarında kanatlara değil merkeze hücum etmeniz gerekiyor. Galatasaray orta sahası topu sürekli ileri çıkan beklere çıkardı. Beklerin ortaları da yorgun mermi gibi gidince beklenen gol bir türlü gelemedi. Ayrıca Galatasaray'ın duran toplara da mutlaka bir çözüm bulması gerektiğini hatırlatalım. Karşılaşma boyunca 13 korner kullanan ev sahibi takım bunların birinde bile etkili olamadı. Yorgun çıkılan bu maçta duran toplardan gelecek bir gol sizi rahatlıkla galibiyete taşıyabilir.

Haberin Devamı

İkinci yarıdaki değişiklikler Galatasaray'ın bir şekilde oyunda kalmasını ve topu ileriye taşımasını devam ettirdi ancak maçın hiç bir yerinde takımın öne geçeceği hissini alamadık. Feghouli ve Emre Kılınç'ın yeni sakatlıktan çıktığı çok belli oluyordu. Terim'in istediklerini onlar da gerçekleştiremedi. Marcao'nun olduğu maçta ve olmadığı maçtaki önemini çok iyi anlatan iki karşılaşmaya geride bıraktı Galatasaray... Lazio maçında tarih yazdı, Alanyaspor maçında ise eksi yazdı.

Taraftarın bu kadar sabırsızlığını ise anlamak gerçekten mümkün değil. Üç gün önce Avrupa'da tarih yazan aynı takım değil miydi? Bu takım 2 hafta üst üste ligde kaybetse demek ki neler olacak? O yüzden taraftarın performansını da takıma benzetiyorum.

Alanyaspor'u ve Bülent Korkmaz'ı tebrik etmek lazım haklı bir galibiyet aldılar. Kısa süre içinde 2'de 2 yapmak hiç de kolay değildi...

YORUM YAZ