MENÜ

Karınca kararınca katkı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu haftasonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ligdeki önemi tartışılmaz. Bu hususu önem sırasına göre puanlayacak olursak;
- Ezeli önem
- Puansal avantaj
- Geriye kalan maçlara sarkacak moral motivasyon
Yanında; uzun zamandır ‘nemalazımcıkla ötelenen taraftar yasağının kalkması!’ ile Şükrü Saracoğlu’na gelecek Galatasaray taraftarının Türk futboluna katkısı, sıralamanın ilk çıtasını oluşturacaktır. Fenerbahçe taraftarının göstereceği yaklaşım ise ev sahibi olmaları nedeni ile Galatasaray seyircisinin futbola katkısından bir tık fazla olur.

Bu mühim olaya mülki idare, kulüp başkan ve yöneticileri spor basını demeç ve uygulamaları ile katkı sağlarken, çok üzücü olan; esas unsur ve tüm statların mülk sahibi Gençlik ve Spor Teşkilatının bu hususa ne görev ve sorumlulukla iştirak edeceğidir. Bu hususun ivedi olarak netleştirilmesi Türk Sporunun hayrınadır.

Spor müzesi

Biliyorsunuz Niğdeli hemşehrilerim 25. dönemde bir irade kullanarak beni temsilci olarak TBMM’ne yollamıştı. TBMM Genel Kurulunda bir oylama esnasında kendisi ile tesadüf ettiğim Spor Bakanı Sn. Çağatay Kılıç bey ile ayak üstü bir konuşmaya muhatap olduk.

Anladım ki bürokrasi Sıraselviler caddesindeki 2002 yıllında Spor Müzesi olarak yaptığımız yerle ilgili yanlış bilgi vermiş. Bilahare değerli dostum Galatasaray’ın eski yöneticisi Sinan Kılıç beyin de oğlu olduğunu öğrendiğim Sayın Bakana o esnada olayı izah etme zamanı bulamamıştım. Şimdi bu hususu Türk sporunun hayrına olacağı umudu ile önümüzdeki yazıda belgeleri ile ortaya koyarak spor kamuoyuna arz edeceğim.

YORUM YAZ