MENÜ

Fenerbahçe Divanı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Divan kurulu üyesi olmama ve çok arzu etmeme rağmen cumartesi günü yapılan Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’na mazeretim nedeniyle katılamadım. Bununla birlikte özellikle sayın Fenerbahçe Başkanı’nın tüm konuşmalarını gıyabında dikkate takip ettim. Yıllardan beri kendisiyle Kadıköy İlçe Müdürü Vedat Bayram, Fenerbahçe Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Aziz Yıldırım; İstanbul Bölge Müdürü Vedat Bayram, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım şeklinde devam eden arkadaşlık, dostluk ve sportif iş birliği sürecinde genelde hep olumlu yürüttüğümüz ilişki, tüm eylemlerimize de yansımıştı. Yazı yazdıysak, lehinde. Söz söylediysek yine lehinde olduk. Bu konunun tek istisnasını, her ikisi de dostum olduğundan Mehmet Ali Aydınlar sürecinde nötr kalarak yaşamıştık.

Kimseye yarar getirmez

Bugün kendisini sevmeyenler dahi kabul eder ki Sayın Yıldırım, Türk futbolunun en önemli figürlerinden ve bilirkişilerinden biridir. Divan’da da kendisinden beklediğim, bu profiline uygun cümleler sarf etmesiydi. Başkan haklı olarak Cumhurbaşkanı’nın futbolda adının kullanıldığı gibi önemli iddialarda bulundu ise de rakiplerine cevap hakkı doğuracak ve özellikle Beşiktaş başkanı ile polemik yaratacak sözler de sarf etti. Bugün ise Fikret Orman Bey kendisine cevap verdi ve anlaşılacağı üzere özellikle başta Türk futbolu olmak üzere kimseye yarar getirmeyecek bir sarmal oluştu.

Beklenti farklıydı

Oysa benim ve Türkiye’nin hatta bana kalırsa Türkiye’yi yönetenlerin de kendinden beklediği tıkanan Türk futbolu ile ilgili kendi özgül ağırlığı kadar önerilerde bulunması ve futbolu siyasallaştıranları isim vererek deşifre etmesiydi. Mesela ne mi? 1-Stadyumlara gelmeyen seyirci ve çözümü. 2-80 milyon nüfuslu Türkiye’de 6-14 yaş gruplarının futbola yönlendirilmesi. 3-Amatör spor kulüplerinin profesyonelliği besler duruma getirilmesi. 4-Spor bakanlığı ile koordine ile futbol gelişim projesinin hayata geçirilmesi. 5-Benim defalarca yazdığım ve Aziz Yıldırım’ın da ifade ettiği Fatih Terim hocanın Türk futbolunun bekası için yerinde değerlendirilmesi. Beklediğimiz o idi. Ya diğer söylemleri! Onları ikinci ve üçüncü adamlarına bırakmalı. Zira onları diğer yöneticiler de söyler...

YORUM YAZ