MENÜ

Cumhurbaşkanı'na mektup

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sayın Cumhurbaşkanım; malumlarınız olduğu üzere 24.08.2007 tarihinde Sabah gazetesindeki köşemde, “Başbakan’a açık mektup” başlığı ile Müstakil Spor Bakanlığı’nın önemini arz etmiş ve kurulmasını önermiştim. O yazının girişinde ise dünyada olduğu gibi ülkemizde de kamuoyunu ilgilendiren hassasiyetler olduğunu, hatta dikkat edilirse bu siyasi ekonomik ya da sportif hassasiyetlerin “Ne hikmetse”! bizde dünyadaki örneklerinden daha yoğun yaşandığını ve hatta borsa ve dövizde dünya global olarak 0.1 etkileşim gösterirken bizdeki değişimin 3-5 puanlarla abartılı seviyelere çıktığını, bu nedenle her dünya ülkesi 1 etkilenirken bizim ise 5 etkilendiğimizi arz etmiştim. Bu olgunun ise Türkiye’nin moral motivasyonunu direkt etkilediğini, milletçe gelişim hızımızı düşürdüğünü harfiyen belirtmiş ve ekonomide, güvenlikte, eğitimde olduğu gibi sporda da kurulacak “teknokrat bir ekip”! ve Spor bakanlığı ile ülkemizin sporda bu riski ortadan kaldırılabileceğini yazmıştım.

Sorunlar bitmedi

Spor Bakanlığı’nı kurdunuz size teşekkür ederim. Lakin geçenlerde Fenerbahçe Kulübü Başkanı’nın da ifade ettiği gibi problemler maalesef bitmedi. Ve siz de şu an spor dahil her konuda, 2007 yılındaki şikayetlerden daha fazlasını, Türk milleti ile paylaşma ihtiyacı hissediyor ve yeni yönetim modelleri öneriyorsunuz. Ben de diyorum ki; evet efendim futbolda da aynı, ekonomide olduğu gibi bugün dünden kötüdür. Çünkü riskte herkes topu birbirine atmaktadır. Spor Bakanlığı kurulmuş olmasına rağmen Türk sporu ile ilgili ciddi bir çalışma ve planın olmadığı açıktır. Bunun ise yegane gerekçesi, kurulduğundan beri Spor Bakanlığı teşkilatını oluşturan Müsteşar, Müsteşar yardımcısı ve bana göre olması gereken dört genel müdürün bir tanesi hariç sporla ilgisi bulunmadığından, spor eğitimi almadığındandır. Bakanlık, “Protokol tribünlerine rezervasyon yapmak dışında bugüne kadar ciddi bir iş” yapmamıştır.

Yanlış sistem

Bu geçen süre spor adına kayıp yıllardır. Federasyonlar mı? Sistematik olarak yanlıştır. Ahbap çavuş ilişkisi ile kurulup yönetilmektedir. Ayrıca bu yapıdan iyi bir hal beklemek de mümkün değildir. Zira sizin zaman zaman konuşmalarınızda kullandığınız Ziya Paşa’nın “idraki mahal küçük akla gerekmez, zira bu terazi bu sıkleti çekmez” ifadesi harfiyen Spor Bakanlığı’nın ve federasyonların bugünkü yapısını tarif etmektedir... Bizden söylemesi. Takdirlerinize arz ederim...

YORUM YAZ