MENÜ

Aziz Yıldırım haksız mı?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ülkemizde muhtelif devirler - tarihçi, edebiyatçı fikir, sanat ve spor adamları- öylesine kıymet ifade eden önerilerde bulunmuşlardır ki zaman içinde ülke ve toplum bundan büyük fayda sağlamıştır. Ancak bu fikirler ilk ortaya atıldığında maksat anlaşılana kadar öneri sahipleri muhtelif nedenlerle genellikle önce bu işten zarar görse de sonunda haklı çıkıp kahraman olmuşlardır. Neden? Gerçeğin tek ve güneşin balçıkla sıvanamayacağından. İşte dün Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Adana maçı sonrası söyledikleri belki estetik bulunmayabilir fakat bana göre yüzde 100 doğruydu.

Eleştiriler aynı!

Ertesi sabah baktım; özellikle radyo programlarında ciddi eleştirilere maruz kalıyordu Fenerbahçe Başkanı... Muhatap olduğu en mühim suçlanma ise, ‘bunca yıldır kulüp başkanı olan kendisi alt yapıdan kaç yıldız yetiştirdi!’ şeklindeydi. Ben ise fotoğrafa o perspektiften bakmıyorum. Aziz Yıldırım’ın yapmadığı veya yapamadığı fiil onun haksız olduğu anlamına gelmez. Doğru söylemediği anlamına da hiç gelmez.

Bu böyle gitmez

Mealen ne diyor Yıldırım; ‘Çökmüşler Türk futbolunun başına alıyorlar, veriyorlar, istedikleri gibi yönetiyorlar, lakin başarı hiç yok. Türk futbolu yerlerde. Bir şeyler yapmak lazım’... Ben de ilave ediyorum; 15 yıldır bir mutluluk zinciri kurmuşlar, aktörler hep aynı. Milyon alıyorlar, milyon satıyorlar. Şahsen her biri ‘Dolce Vita’ hayatı yaşıyorlar. Lakin Türk futbolu batıyor. Profesyonel futbolun atar damarı amatörler ise sürünüyor. Türk futbolunun bu hali sürdürülebilir değil.

YORUM YAZ