MENÜ

Yıldırım Demirören

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sayın Başkan çok zorlu bir dönemde göreve geldiniz. 3 Temmuz’da dizlerinin üstüne çökmüş Türk futbolunu ayağa kaldırmak için çalıştınız. Bir iddiaya göre, siyasiler, politikalarınızda belirleyici oldu. Bir iddiaya göre yakın dostlarınız -ki buna medyadaki bazı çalışanlarınız da dahil- size danışmanlık yaptı. İcraat süreniz her türlü tartışılır, olumlu olumsuz eleştiriler gelebilir. TFF Başkanlığı’na soyunurken bunların olabileceğini hesaplamış olmalısınız. Peki, kritik zamanlarda saha dışı hadiselerle ilgili yeterince sorumluluk aldığınızı düşünüyor musunuz? Bakın Euro 2016 öncesine girmiyorum bile. Ama son bir senede yaşananlar?

Arda’da payınız var mı?

Vaatte bulunduğunuz para ile milli takımdaki prim krizini başlatan kişi olarak kendinizi sorumlu hissediyor musunuz? Arda Turan gibi bir markanın Ay-Yıldızlı formadan uzaklaşmasında payınız olduğunu düşünüyor musunuz? Fatih Terim’in Milli Takım’da işbaşı yapması/görevden alınması sizin döneminizin icraatları... Herhangi birinde hata yaptığınıza inanıyor musunuz? Türkiye Futbol Direktörü, bir kebapçıda yaşanan kavganın taraflarından biri oldu. Bu konuyla ilgili neden açıklama yapmadınız? Söyleyeceğiniz bir söz olsa, ne derdiniz? Fatih Terim size istifa etme teklifini sunduğunu ancak kabul etmediğinizi açıkladı. Terim’in istifasını o anda neden kabul etmediniz? İstifasını kabul etmediğiniz teknik adamı sadece iki gün sonra neden görevden aldınız?

Lucescu’ya aracı yolladınız mı?

A Milli Takım çok kritik bir sürece giriyor. Bu sıkıntılı dönemi hasarsız atlatacak bir B planınız var mıydı? Terim’in işine son verirken, milli takıma teknik patronluk yapacak bir isim belirlemiş miydiniz? Daha açık soralım. Yaklaşık 1 ay önce, Fatih hoca henüz Alaçatı’daki kavgaya karışmamışken bir teknik direktör arayışınız oldu mu? Daha da ileri gidelim. Haziran ayı içerisinde Mircea Lucescu ile görüşmesi için birilerini görevlendirdiniz mi? Sayın Başkan konuşmayacak mısınız? Ya da şimdi konuşmazsanız, ne zaman konuşacaksınız!

Not: Bu yazıyı yazdığım esnada TFF henüz hiçbir teknik adamla görüşmemişti.

YORUM YAZ