MENÜ

Van Basten'in aptal çocukları!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Biz, “Yabancı 5, 6 olsun. Sınır kalksın, kalkmasın” derken Fas, Dünya Kupası biletini kaptı. Tam 20 yıl sonra. Üstelik bize ders verecek bir final yaptılar. Fas, beraberliğin yettiği maçta Fildişi Sahili’ni 2-0 yendi. Fildişi gibi lejyonerler ordusu bir ekibe karşı mücadele ettikleri 11 çok şey anlatıyor. Hollanda doğumlu 4, Fransa doğumlu 4, İspanya doğumlu 2 ve Fas doğumlu ama Belçika’da yetişen 1 oyuncu zafer yürüyüşüne nokta koydu. Üstelik Hollanda efsanesi Van Basten’in, Fas Mili Takımı’nı tercih ettiklerinde, “Onlar aptal çocuklar” dediği iki yetenek; Hakim Ziyech ve Oussama Tannane ile...

Takım yaratmışlar...

Fas’ta yabancı sınırı bugüne dek tartışıldı mı tartışılmadı mı bilmiyorum. Ama görünen o ki, kendi coğrafyalarının çok uzağında yetişmiş yeteneklerden bir ulusal takım yaratma konusunda başarılılar. Tüm kariyerini Afrika kıtasındaki başarılarıyla süslemiş Herve Renard ile ulaşmışlar başarıya. Muhtemeldir ki, futbol direktörlüğü vs gibi ağır görevler yüklemememişler Fransız hocaya. Bir hedef belirlemiş, 2018’e gitmek için stratejilerini oluşturmuşlar. Ne kadar başarılı oldukları ortada.

Mesele sınır değil

Uzatmamak gerek; mesele para, mesele yabancı sınırı değil. Hikaye anlatıyorlar bize. Mesele sistemde, elindekine sahip çıkmakta. Türk futbolunun en kariyerli oyuncusuna Barcelona’da oynadığı dönemde milli takıma sırt çevirtmemekte. Ya da Nuri Şahin’e, 29 yaşında milli kariyerini noktalatmamakta. Mesele Dortmund’un stoperini kullanabilmekte, Emre Mor’u buharlaştırmamakta. Mesele çok, yabancı sınırı tartışması suni. Aksini iddia edenler yalan söylüyor. Alın işte; Hollanda’nın olmadığı Dünya Kupası’na Fas gidiyor.

YORUM YAZ