MENÜ

Trabzon taraftarı da Kadıköy'e gelemez

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı için Avni Aker Stadyumu'na girebilme ihtimali olan taraftar sayısı bin 208. Tekrar ediyorum, 1208. İstanbul'u bilenler için şöyle anlatalım; akşam saatlerinde Zincirlikuyu Metrobüs İstasyonu'ndaki insan topluluğundan daha az!

Böylesi dar çaplı bir kitleyi kontrol etme ve koruma konusunda devletin ilgili yetkilileri tereddütte. Bu nedenle, Trabzon İl Güvenlik Kurulu Toplantısı'ndan, "Fenerbahçe taraftarı Trabzonspor maçı için kente gelmesin" kararı çıkıyor. Bu kararın böylesi bir zamanda alınmış olması normal zamanda tartışılmaz ama içinde bulunduğumuz günler kararı tartışmaya açıyor.

Şöyle ki.. Daha dün akşam Vodafone Arena'da terör şehitleri yararına yardım maçı organize edildi. Binlerce insan Dolmabahçe'de toplandı. Evet, insanları rahatsız eden güvenlik uygulamaları da vardı ama o da toplum güvenliği içindi. İstenince, bazen abartılı yöntemlerle de olsa güvenlik sağlanabiliyor.

Sadece bizde değil, tüm dünyada böyle. Almanlar, noel pazarının çevresine beton bloklar koydu. Yakın tarihte terörün vurduğu Fransa ve diğer Avrupa ülkelerindeki tedbirler de malumunuz. Sadece Türkiye'nin değil, tüm kıta ülkelerinin ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Hal böyleyken, bin 200 kadar taraftarın -her ne gerekçe ile olursa olsun- kontrolünü sağlayamamak, yenilgiyi kabul etmektir. Her gün, herkes, "Teröre boyun eğmeyeceğiz" diye bas bas bağırırken, alınan karar "Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde..." diye başlayan cümlelerin içini de boşaltır.

Bir soru ile bitiriyorum; ligin ikinci yarısında İstanbul İl Güvenlik Kurulu, "Trabzonspor taraftarı Fenerbahçe deplasmanına gelebilir" kararı verirse; Fenerbahçe'ye bu kararı nasıl açıklayacaksınız!

YORUM YAZ