MENÜ

Slimani ya da Diagne değil

Abone Ol Google News

Oyun, skor tabelasındaki gibi eşit değildi. Benfica, skor avantajı elde iken nasıl oynanacağını rövanşta da gösterdi. Portekizliler, top Galatasaray'da iken birbirlerine yakınlaşıp büyük bir küme haline geldi. Meşin yuvarlağı aldıklarında ise sert, seri ve küçük paslarla Galatasaray sahasına yıkıldılar.

Haberin Devamı

Galatasaray savunmacılarının baskı altındaki beceriksizlikleri de Benfica atakları olarak geri döndü. En az 6-7 pozisyonda Galatasaray hücuma çıkmak isterken, orta saha merkezinde topu rakibine kaptırdı.

Özellikle Belhanda.. Vücut çalımı atamadığında kafasını kaldıramadı. İki, hatta üç oyuncuyla bütün açılarını kapattılar. Belhanda üzerindeki bu baskı doğal olarak hücum şablonunun sağlıklı işlemesini engelledi. Genç Benfica kadrosu enerjisini doğru kullanırken, sahanın her bölümünü dominant şekilde paylaştı. Galatasaray hücumcuları bir adam eksilttiklerinde mutlaka bir başka Benficalı ile karşılaştı.

Benfica'nın bu düzenli ve ısıran oyunu her dakika Galatasaray'ı biraz daha savurganlığa itti. Yerden kısa paslarla rakip alana inemedikçe, uzun toplar, beraberinde top kayıpları geldi. Ayağına topu alan her Benficalı boş pozisyondaki arkadaşını aradı. En az iki Benficalı da aynı anda top almak için hareketlendi.

Haberin Devamı

Aslında İstanbul'daki maça benzer şekilde altyapı derslerine içerik olacak bölümler vardı.

Galatasaray, 3-4 milyon Euro net maaş aralığındaki yıldızlar ve problemleri gördüğü halde çözüm üretemeyen Fatih Terim ile birçok şeyi yapamadı. Benfica ise büyük bölümü 20'li yaşlarında olan, teknik direktörünü geçtiğimiz yıla kadar tanımadığımız bir teknik adamla ne yapmak istiyorsa onu yaptı.

Birkaç saat öncesine gidelim. Fenerbahçe'nin yediği golleri, Zenit'in 3 topta kaleye nasıl geldiğini hatırlayın. Sonrasında Galatasaray'ın çözümsüz oyununu, Benficalı gençlerin oyuna nasıl hükmettiğini...

Sorun Slimani'nin hantallığı, Mehmet Topal'ın hatası, Diagne'nin berbat oyunu, hakemlerin çalıp çalmadıkları değil. Avrupalılar'la aramızdaki farkın her geçen gün daha da büyümesi.

Dert etmemiz ve çözüm bulmamız gereken şey bu.

YORUM YAZ