MENÜ

Mükemmelden bir eksik

Abone Ol Google News

Şenol Güneş maç öncesi bundan daha iyi şartlar aramazdı muhtemelen. Malatya'nın önemli eksikleri, yaşadığı problemlere rağmen Quaresma'nın dönüşü, sahadakilerin formunun yükselişi...

Haberin Devamı

Güven, Lens, Burak, Atiba, Dorukhan başta olmak üzere hemen hemen tüm Beşiktaşlı oyuncular seviyelerini yukarı çekti. Bu toplu ilerleme, takımın seviyesini de yükseltti.

Malatya deplasmanında bu özgüvenini hemen hissettirdi Beşiktaş.

Caner Erkin'in -Cüneyt Çakır'ın varlığından muhtemelen- hiç alışık olmadığımız sakinliği, performansını çok olumlu etkiledi. Belli ki Fenerbahçe derbisinde oynamayı istiyor. Karşılaşmanın hemen başlarında Aleksic'in tehditkar ataklarında yerini kaybetse de sonrasında Beşiktaş'ı hep ileri taşıdı. Öyle bir atakta golü attırdı.

Ljajic'e gelince... Şenol hocanın çalıştırdığı bir şey mi bilinmez, Burak ceza sahası dışında topa gittikçe son vuruş yapabileceği alana attı kendini. Daha maçın ilk yarısında bu pozisyonlardan birini yaşadık. Golü de böyle attı. Takımın en ucundaki oyuncu konumunda -Caner'in eski günlerini aratmayan ortasında- golü yaptı. Sonrasında gördüğü sarı karta ise söylenecek laf yok. Pes!

Haberin Devamı

İlk yarıya geri dönelim. Malatya, orta sahada topu kazanıp oynamaya çalıştıkça Beşiktaş da aynı karşılığı verdi. İki teknik adam da benzer şeyi yapmaya çalışıyordu. Ta ki Adem'in takımını eksik bırakmasına kadar. Bu tür karşılaşmalarda eksik kalınca nasıl bir bedel ödendiğini Malatya tecrübe etmiş oldu.

Lens'in kaçırdığı gole çok şey söylenmez belki ama ya Beşiktaş'ın yediği? Bir gece önce pozisyon yokken Galatasaray'ın Benfica'dan yediği golden ne farkı var Malatya'nın attığının.. Bu seviyede mücadele edilirken bu tür goller yemek ağır bedellere neden olabilir.

Özetle, puan kaybı Beşiktaş için şampiyonluk hedefinin uzaklaşması, hatta bitmesi anlamına gelebilirdi. Fenerbahçe derbisi öncesinde en zor deplasmanlardan birinde bol pozisyona girerek, rahat oynayarak kazandı Beşiktaş. Ljajic'in saçmalığı da yaşanmasa, Beşiktaş için mükemmel bir gece olacaktı.

YORUM YAZ