MENÜ

İngiliz destanı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünya Kupası’nı 1966’da kazanan İngiltere, İsveç engelini Maguire ve Dele Alli’nin kafa golleriyle 2-0 geçti. Tarih yazmak isteyen Ada temsilcisi, tam 28 yıl sonra adını yarı finale yazdırdı.

İsveç, beklendiği gibi topu İngiltere’ye bıraktı; (43- 57). Adalılar’ı kalabalıkta eritmek isteyen İsveç uzun süre başarılı oldu. Rakip 18’in dışında daralan bölgede Kane kaybolunca, İngiltere üçgenlerle topu kenara taşıdı. Böyle bir pozisyonun devamında ilk korner, ilk gol geldi.

Uzatmaları, hatta penaltıları zorlamasını beklediğim İsveç geri düşünce tek bir plana bağlı kalmanın bedelini ödedi. İngiltere ilk yarıda madeni bulunca, ikinci yarıda maceraya girmedi. Rakip yarı alana geçer geçmez, kenar ortalarıyla skor aradı. Ve yine bir orta ile dengesi bozulmuş İsveç savunmasını yıktı.

Dönen toplar

İlk yarıya göre daha iyi yaptıkları şey ise İsveç duvarına çarpıp dönen tüm topları almak oldu. Ataklarını tazeleyip, oyunu rakip yarı sahada oynadılar. Geri koşmadıkça enerjilerini muhafaza ettiler. Lingard, Trippier gibi yetenekli isimleri için önemli bir avantaj yarattı bu durum. Son yarım saatte alana iyi yayılıp, nadir pozisyonlar verdiler. O pozisyonlarda Pickford iki çok önemli kurtarış yaptı.

İsveç yapabileceği kadarını yaptı. İngiltere, kalitesini sahaya yansıtarak yarı finale çıktı.

Maçın olayı

İki takım futbolcularının tutumu. Björn Kuipers muhtemelen kariyerinin en kolay maçlarından birini yönetti. 2-3 saniyelik cılız söylenmeler dışında tek bir ciddi itiraz olmadı.

Maçın sorusu

Disiplin odaklı planların sorunu bu. Geriye düştüklerinde sorun büyüyor. İsveç, bu kadar beklemek yerine İngilizler’i tedirgin etmeye çalışsaydı sonuç değişir miydi?

Maçın starı

Lingard... Kariyerinin olgunluk dönemine girerken, lider rolü üstlenebileceğini ispatladı. Sağa sola attığı isabetli paslarla İsveç savunmasının dizilişini bozdu.

Kısa mesaj

Kolombiya maçını penaltı golüyle 1-0’a bağlamaya çalışan İngiltere dersini almış. Bu düzeydeki maçlarda tek fark hiçbir şeyi garanti etmiyor. 2’yi, 3’ü bulmak zorundasın.

YORUM YAZ