MENÜ

Galatasaray'ın karakter sorunu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Rakip stoperin 2 gol attığı bir Şampiyonlar Ligi maçının ardından teknik adama vurmak hak değil. Eldekilerden en iyi 11'i biraraya getirmişti Belçika'da. Oyun planı yeterli miydi tartışılır. Ama ilk düdük öncesi yapılabilecek olanın en iyisini yapmıştı. Sorun bu kez tamamen saha içindeydi. Yıldızlarının oyuna ve skora refleks verememesi ipleri kopardı.

Burak'ın sürekli ofsayt çizgisinin ilerisinde olması bir kader olmamalı artık. Selçuk'un patinaj yapan performansı kısmen kabul edilebilir. O hücumu da savunmayı da bilen bir yıldız. Türkiye standartlarında sıra dışı bir model. Alex'in onun için, "En iyi yerli oyuncu" övgüsünün sebebi de bu özellikleri. Ancak kötü oyununun hırsını hakemden çıkarmaya çalışması kabul edilemez. Ya da takımın iki genç yabancısı; Bruma ve Telles'e fırça atmaya çalışması... Bunlar Selçuk'un bildiğimiz futbol karakterine çok tezat.

Galatasaray'ın dibe vuruşunun başlıca sebebi de bu aslında. Takıma karakter katan Selçuk'un, Burak'ın standartlarından hızla uzaklaşması.

Burak'a dönersek. Her forvet gibi gol kaçırması çok doğal. Ancak özgüvenini kaybetmesi kariyerini tehdit eder boyutta. O, olgunluk çağında Türk futbolunun en hızlı gelişim gösteren isimlerinden biri. Ama üstüne koyarak geliştirdiği meziyetlerini inkar eder halde.

Bu ikilinin yanı sıra Hamit'in sıradanlaşan performansı ise bir sistem adamı oluşundan. Pas atarken, top alırken/verirken bir şablon arıyor ama bulamıyor.

Takım karakterinin buharlaşmasının ardından yetenekleri erozyona uğramış bir tecrübe artık.

Ki o tecrübeyle dahi gidişata dur diyemiyor. En azından saha içinde. Ondandır ki maçlar sonrası en çarpıcı açıklamaları yapanlardan biri. İsyanı diline vuruyor.

Galatasaray, kariyer dosyaları parlak yıldızların bile rayına sokamadığı bir ekip haline geldi.

İşte bundandır ki Prandelli çoğunlukla doğru tercihler yaptığı ama kaybettiği bir maçın ardından ülkesine dönmek zorunda. Bugüne dek karakter katamadığı ekibi bir anlamda onu yüzüstü bıraktı. Hocalarını sabote ettiler iması değil anlatmak istediğim. Güçleri yetmedi. Çaresiz kaldılar. Elbette bu dibe vuruşta onların payı daha az. Belçika'da masum olsa da bu bozuk düzeni inşa eden kişi Prandelli.

Dün sıradanlaştırıp, karakter katamadığı oyuncu grubu bugün İtalyan'ın veda mektubunu yazmış gibi!

YORUM YAZ