MENÜ

Galatasaray alarm veriyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçı, oyuncu değişikliklerinin başladığı 60. dakikaya kadar ciddiye almak lazım. Inter'le başlayalım. Bu seviye, Serie A şampiyonluğu için yetmez. Geçen sene Şampiyonlar Ligi Finali'ne kadar yürüyen Juventus'a, güçlenmiş Roma ya da Milan'a kafa tutacak gibi değil. Bu varsayımın Galatasaray'ı ilgilendiren tarafı şu; yüzde 100 hazır olmayan bir İtalyan'a karşı oynadılar. Buradan devam edelim.

Melo'suz orta sahada dikkat çeken iki şey var. Birincisi, pas trafiğinde Bilal aksamıyor. Sakatlanıp çıktığı bölüme kadar fena olmayan bir yüzde ile oynadı. Takımı rahatlatan isimlerdendi. İkinci tespit; Melo'nun oyunun bazı bölümlerde vites artırdığı senaryolar yoktu. Bilal dünkü oyunu tüm sezon tüm maçlarda oynayabilir. Ama hepsi o kadar. Melo gibi takımı ileri itemiyor. Ya da savunmanın önünde rakip için çok da caydırıcı bir güç değil.

Selçuk İnan, Şenol Güneş'li Trabzonspor'dan bu yana kendisi gibi iki yönlü orta sahalara partner oldu. Önce Colman sonrasında çoğunlukla Melo ve bazen Hamit. Bilal'in yukarıda bahsettiğimiz handikapları, onun da yükünü artırabilir. Çok net gördük.

Galatasaray adına daha sıkıntılı olan ise kenar ikililerinin (Telles-Podolski/Sabri-Yasin) yapamadıkları. Telles geldiğinde Podolski ile pozisyon paylaşımında sorun yaşıyorlar. Bu sıkıntı zamanla telafi edilebilir. Sabri-Yasin arasındaki uyumsuzluk ise daha büyük problem. Yasin'in içe katedip çizgiyi boşalttığı anlarda Sabri'nin deparı olan hücumculara karşı zorlanması muhtemel. Galatasaray'ın kenarları alarm veriyor.

En önemli sorun ise savunma göbeği. Bu biraz da Melosuz olmakla ilgili. Defansın kalbine doğru dikine atılan toplardan pozisyona dönüşenler oldu. Chedjou'nun araya girerek kestikleri ise pozisyona dönüşenlerden çok daha fazla.

Şampiyonluğa oynayacak bir takım kalecisini bu kadar yalnız bırakmaz. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi Muslera'yı 'yalnız adam' yapmamalı.

YORUM YAZ