MENÜ

Futbolla açıklamak mümkün değil

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İzlanda'nın maç öncesindeki fotoğrafı bile sistem ve disiplinleri hakkında bilgi veriyor. 25 oyuncu aynı anda aynı ısınma hareketlerini yapıyor. Tek bir vücut halindeler. Maç başladıktan sonra bu birliktelik 11 kişi halinde devam ediyor. Bloklarını asla bozmuyorlar. Ne savunmadaki dörtlü ne orta sahadaki.. Hatta ileri ikilileri bile birbirine hep yakın kalıyor.

İşte bu nedenle aslında Terim'in 11'i mükemmel bir tercih. Selçuk, Ozan, Oğuzhan, Volkan Şen, Arda ve Çalhanoğlu'ndan oluşan teknik altılı, uzun İzlanda duvarını yıkmak için müthiş bir grup. Ancak plan ilk yarının sonlarına kadar işlemedi. Uzun oynamaya çalıştığımızda fizikleriyle üstünlük kurdular. Çok hızlı oynamak istediğimizde ise tek vücut kalan orta saha ve savunma bloklarıyla kalelerini savundular.
Topu yere indirip, küçük üçgenler kurduğumuzda İzlanda'nın defoları ortaya çıkmaya başladı. İşlerin yoluna girdiği anda devre misafirin imdadına yetişti.

Keşfettiğimiz oyun planının -ya da Terim'in bu şekilde yazdığı senaryonun diyelim- ihtiyacı olan tek şey kanatları canlandırmaktı. Ve kulübede işin erbabı Gökhan Töre vardı. Terim imdat camını kırmak için 62'yi bekledi. Töre oyuna girdikten birçkaç dakika sonra Kazakistan öne geçti, Çekler 3 yaptı. Mucizevi bir şekilde Fransa'ya doğrudan gitmenin yolu açıldı.

Sonrasında gerçeğimiz tokat gibi yüzümüze çarptı! Stres anlarını oynayamadık. Gökhan Töre'nin tarifi mümkün olmayan darbesi soğukkanlı kalmamız gereken anları bir kişi az oynamamıza neden oldu.
Ve finalde biraz panikle biraz da Arda önderliğinde bireysel çabalarla İzlanda duvarını dövdük. İzlanda'nın disiplinli oyununu galibiyetle ödüllendirmek istemeleri de belirleyici etkendi. Kalemize gelmeye başladıklarında blokları dağılmaya başladı. O boşluklara sızmaya çalıştık, olmadı.

Ve mucizeler gecesinde, Hakan Çalhanoğlu'nun kulübede olduğu anda Selçuk'un sihirli vuruşu...

Tuhaf başladığımız grupta mucizevi bir final yaptık. Olan biteni sadece futbolla açıklamak mümkün değil.

Üzerine şu an için çok fazla tartışmadan, anın keyfini çıkarmak lazım. 'Konya' üzerinden Fransa'ya gidiyoruz!

YORUM YAZ