MENÜ

Fenerbahçe Trabzon'u tetikledi

Abone Ol Google News

Fenerbahçe bu sezon her oyuna hızlı başlıyor. Bu aksiyon, dün gece Trabzonspor’u da tetikledi. Maçın belki bol pozisyonlu olmaması ama temponun yüksek kalmasının sebebi buydu.

Haberin Devamı

Bu durum devrenin ortasına kadar 2 gol sıkıştırdı.

Kırmızı ile işin rengi değişti elbette. Trabzonspor, maç başında Fenerbahçe’nin oyunu çektiği seviyenin de üstüne çıkmaya çalıştı. Diğer yandan Trabzonspor çok hükmetmesine rağmen Fenerbahçe kalesini bariz bir şekilde abluka altına alamadı. Bakasetas’ın ekstra kalitesi ile Trabzonspor iyi yerleşerek topu tamamen alsa da bir duvara çarptı.

Fenerbahçe’nin 3’lü gözüken ama çoğunlukla 5’liye dönen defans dizilişi maçın kaderini belirleyecek gibiydi. Burada Fenerbahçe adına handikap, topu ileride daha fazla alamamasıydı. Bu tabloda Serdar Dursun da atıl kaldı. Değişiklikler de genelde yorulanların yerine oldu.

Trabzonspor için eksik olan ise topu daha hızlı çevirememesiydi. Fenerbahçe savunma dengesini bozmak bir yana, sarsamadılar bile.

Durumu finalize eden ise Cornelius’un sahaya ayak basışı oldu. Kenar ortalarla pozisyon bulamasalar da ceza sahası içi karambolleri yarattılar. Bir penaltı golü ile de maçı kopardılar.

Haberin Devamı

Trabzonspor için kazanım, galibiyet ve elbette liderlik.

Fenerbahçe adına en iyi şey ise kusursuza yakın bir savunma inşası yolunda ilerliyor olmaları.

Kim’in ikinci sarı karttan atıldığı pozisyon bile mükemmel bir kademe anlayışının fotoğrafı.

Fenerbahçe bu sezon ligin en az yenilgi alacak takımı olacak gibi.

YORUM YAZ