MENÜ

Fenerbahçe kaybetmedi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hoca tercihleriyle başlayalım. Tartışılır olan Rikerink'in yaptığı. Zira Gökhan Gönül'ün yerine bu ülkede oynayacak tek oyuncu varsa o da Şener. Semih'in, Volkan Şen'in karşısına dikilmesi ise hatadan ders almamak. TT Arena'daki erteleme derbisini hatırlayın. O gün son vuruş, pas atma beceriksizliği nedeniyle kahraman olmanın eşiğinden dönmüş bir Volkan izlemiştik. Ki o Volkan dün gece de Fenerbahçe'nin sol kroşesi gibiydi. Topal-Josef gibi iki savunma tandanslı orta saha ile tüm 45 dakika boyunca sahada gezinen Nani'nin varolduğu orta saha, Fenerbahçe'yi Volkan'ın ayağına bakar hale getirdi.

Sneijder'in sadece hırsı ile var olabildiği Galatasaray merkezi ise Selçuk -hala önceki sezonlarının standardında olmamasına rağmen- ve Riekerink'le yeniden başkaldıran Emre Çolak'ın enerjisi ve doğru yönlendirmeleriyle baskın taraf oldu.

Kağıt üzerende doğru yapan Pereira, hatalı olan Riekerink'ti. Gel gör ki hikaye tam tersi gelişti.

Galatasaray'ın baskın kalmasına itirazı olmayan Pereira ikinci 45'te farklı bir şey deneyerek başlamak istedi. Taraftarından tepki alma pahasına üstelik. RVP-Fernandao değişikliği ile.. Sorunun en uçta olduğunu düşünen Portekizli, kaderini az da olsa değiştirme fırsatı yakaladağı maçta bile riskten uzak durdu.
D
iğer yandan Riekerink tribündeki herhangi bir taraftarın bile yapabileceği değişikliklerle takımınn enerjisini korumaya çalıştı. Bir ihtimal, aylardır oynamayan Chedjou'nun yerine Bilal'i tercih edebilirdi. Önde olması ona bu opsiyonu tanıdı. Muhtemeldir ki geride olsa sahaya giren Bilal ya da Umut olacaktı. Galatasaray hatırı sayılır pozisyonlar bulduğu, Fenerbahçe ise bir duran top sonrası karambolle oluşan bir fırsatla heyecanlandırabildi taraftarını.

Teknik adam bazında değerlendirilmesi gereken bir final. Altyapı hocası Riekerink sezonu kupa ile kapatıyor. 55 milyon Euro'luk bir kadro teslim edilen Pereira'nın Türkiye macerası kupasız son buluyor. Türkiye'de iş aslında 'Hücum galibiyet aldırır, savunma zaferler kazandırır' diyen Mourinho'nun anlatmak istediği gibi değil. Öyle olsa Beşiktaş şampiyon olamaz, Fenerbahçe kupasız kalmazdı.

Bu coğrafyada 'aşırı kontrol' kaybettiriyor. Tıpkı Pereira gibi... Bu maçı Fenerbahçe değil, kulübesi kaybetti..

YORUM YAZ