MENÜ

Ali Koç takımı buraya getir!

Abone Ol Google News

Cocu'nun, "Bana biraz daha zaman verin" dediği bir maç oldu sanki. Başakşehir kendi rutinini oynadı, kabul. Top onlardaydı. Daha derli toplulardı. Değişim ise doğal olarak Fenerbahçe'deydi.

Haberin Devamı

Trnava maçından sonra tahmin edilemez bir 11'di. Bu maça da hafta içindeki gibi bir kadroyla çıkmak, ciddi bir cesaret gösteridisi!

Dürüst olmalıyım, Başakşehir'in kolay kazanacağını düşündüm. Öyle olmadı. Öncelikle, Cocu Başakşehir'i tam analiz edememiş olsa da rakibinin ne yapacağını kestirmişti. Sağ ve sol beklerin çok kolay çıkmalarını engelledi. Adebayor'u Skrtel ve Neustadter'le etkisizleştirdi. Sola atılan Elif Elmas'ın enerjisi, Visca'nın düzenini bozdu.

Uzun süre gol gelmemesi ise iki tarafın da düzende kalmasını sağladı. Bu durum daha çok efor, daha fazla depar, daha fazla mücadele olarak karşılık buldu. Her geçen dakika tempo biraz daha arttı. Bundandır ki, maçın sonlarında kramp girmiş futbolcuların yerlere düştüğünü gördük.

Başakşehir, normal düzende oynayıp kazanabileceği bir maç oynadı. Bir üst seviyeye çıkabilseler, daha fazla pozisyon bulup kazanabilirlerdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ise mental olarak önceki haftalardan daha iyi durumda başladığı bir maç oynadı. Hafta içindeki radikal kararın bu durumda ne derece etkisi var, kestirmek güç. Ancak şu çok net; Cocu'nun sabote edildiği iddiası doğru değil. Her ne kadar ıslıklansa da Frey'in mücadelesi, Slimani'nin isteği, Hasan Ali'nin sınırlarını zorlayan halleri, takımın genel görüntüsü gibi.

Siz bakmayın Reyes'in orta sahadaki acemiliklerine ya da Neustadter'in birkaç hatasına.. Fenerbahçeli oyuncu grubu topyekün bu durumu aşmaya çalışıyor.

Tehlikeli olan şey ise tribün baskısı. Kadıköy, şu anda Çubuklular'ın en ciddi rakibi.

90 dakika sonundaki, "Ali Koç takımı buraya getir" tezahüratı ise en tehlikelisi!

YORUM YAZ