MENÜ

Advocaat'ın planı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dick Advocaat sıkışık trafikte birçok tercih yapmak zorunda kaldı. Avrupa ligi, süper lig, kupa.. Belki de ilk kez bu kadar kısıtlı bir oyuncu grubundan tercih yapmak zorundaydı. Topal'ın, Volkan Şen'in, Aatıf'ın sakat, Sow'un Afrika'da, Van Persie'nin güven vermediği böyle bir dönemde kritik bir karar vermesi gerekliydi. Bu kez, sezon başından bu yana özlemini duyduğu 'kreatif' oyuncu tanımı için tercihi Salih Uçan oldu.

Sezonun büyük bölümünde orta sahayı Topal, Josef, Ozan üçlüsüyle inşa ettiği için eleştirilen bir hoca için kolay bir seçim değildi. Lakin stratejisi -her ne kadar Salih çok iyi oynamasa da- mükemmele yakındı.

Başakşehir'i çok uzun zamandır bu kadar köreltebilen bir takım olmamıştı. Visca, Mossoro, Cengiz, Batdal dörtlüsünü bu derece etkisizleştirebilmek neredeyse ülkedeki hiçbir teknik adamın beceremediği zor bir hamleydi. Şenol Güneş de dahil.

Diğer yandan Hasan Ali ve Şener'i korkusuzca, Başakşehir'in her iki çizgisinde kullanmak konuk ekibe indirilen en büyük darbeydi. Hasan Ali'nin verimliliği tartışılır. Ancak Visca'yı o kanatta, ligin en enerjik yeteneklerinden Cengiz'i ise diğer kanatta etkisizleştirebilmek, büyük iş. Salih'in '10 numara'ya yakın oynar hali, devamında Josef ve Ozan'ın dirençleri ise Mahmut-Emre ikilisini bu seviyeye çeken en önemli neden.

Avcı'yı mat etti

Oyun dengesinin Başakşehir'e kayması ise Fenerbahçe'nin zorunlu değişikliği ile ilgili. Ozan sonrası, Alper'in ortaya gelişi ve Karavaev'in oyuna dahil oluşu durumu değiştiren faktör. Şener'in ilk yarıdaki ekstra enerjili oyunu sonrası ikinci yarı daha fazla beklemesi ve Karavaev'in savunma zaafları maçtaki dönüşümün diğer nedeni. Başakşehir'in saldırmaya mecbur kalması ise en önemli etken.

Bu duruma rağmen, Fenerbahçe'nin Başakşehir'e tam anlamıyla bir baskı periyodu vermemesi de takdir edilmeli. Kötü gününde olmasına rağmen Lens'in kontralar için tehditkar duruşu, Fernandao'nun Başakşehir stoperlerini uzak bölgeye mahkum edişi Fenerbahçe'nin stresli dakikalarını azalttı. Abdullah Avcı'nın Pektemek'i içeri sürüp, Mossoro'yu kenara alışı da sonuç sonuç verebilecek hamleydi ama Advocaat muhtemelen 90 dakikanın her anını planlamıştı. Pektemek'in varlığı, Fenerbahçe'yi biraz daha geriye itti. Hepsi bu kadar.
İlk düdüğünden bitiş anına kadar, Advocaat'ın Avcı'yı mat ettiği bir mücadele oldu.

Atmosfer hakemleri bozuyor

Ve hakemler... Real, Manchester, Bayern maçlarında eli titremeden kart çıkaran Cüneyt Çakır bile gol kararı için oyuncu teyidine gereksinim duyar hale geldi! Bülent Yıldırım ise henüz 4. dakikadaki pozisyonla kontrolünü kaybetti. Üstelik Çakır ve Yıldırım ligin en deneyimlilerinden.

Hakemler açısından çok sağlıksız bir atmosfer oluştu. En kötüsü de kısa vadede çözümü yok!

YORUM YAZ