MENÜ

60. dakika

Abone Ol Google News

Böyle başlamaz derbi, olmaz.. Topyekün mücadeleye çıkacağınız bir maçta tek bir isim üstüne koreografi kurulmaz. Olacaksa, o konuşma savaş çağrısı olur. Burnundan soluyan kitleyi, romantik dizi müziğiyle yumuşatmak tam bir strateji hatası.

Haberin Devamı

Ali Koç elinde tabletle tüm takımı kapıda beklesin, olmaz. Kurumsallığa uymaz.

Sonrasında Benzia çıksın Alper girsin olmaz. Gerideyken üstelik. Yardımcılar taç kararı verirken bile orta hakemine baksın olmaz.

Sonuncusu daha beter, 60. dakikada oley olmaz. Zaten daha çok bu dakikadan sonrasını konuşmak lazım.

Topyekün bir motivasyon kırılması yaşandı bu andan itibaren. Tribünden hakeme, oyunculardan Galatasaray kulübesine, bir dibe vuruş.

VAR’ın yararlarıyla ilgili hala net bir fikrim yok. Birincisi hakem kendi kararını sorgulamak zorunda kalıyor ve oyunu hep kararını sorgulayarak tamamlıyor.

VAR yokken hata varsa fatura hakem ve yardımcılarına kesilir, konu kapanırdı. Şimdi 4, 5, 6 hakem birden tartışılır hale geliyor.

Fatih Terim’in dün geceki açıklamaları sonrası Fırat Aydınus’u geçtim, Barış Şimşek ya da Ali Palabıyık yakın tarihte gelebilir mi Türk Telekom’a.

Haberin Devamı

Yine o kırılma anından sonra tribünün tınısı da değişti. Oley çeken topluluk, oyuncusuna tepki göstermeye, sahaya şişe atmaya başladı.

Kulübedeki kırılma ise bambaşka. Terim, Fenerbahçe sahasına oyunu yığacağını, Donk ve Maicon’la topları indireceğini düşündü.

Tüm bunlar yaşanırken Erwin Koeman soğukkanlı kaldı. Ve bu kez Fenerbahçe gerçekten istedi. Donk, Maicon, Sinan atıl kalınca sayısal üstünlük sağladı Fenerbahçe.

Galatasaray 3 kırmızı kart görmüş gibiydi. Uzun yıllardır hiçbir derbide böylesi bir kırılma yaşanmamıştı.

Maç sonundaki skandalı uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Basın tribününden gördüğüm çok net bir şey var. Dışarıda kalmaya çalışan iki oyuncu seçebildim. Biri Norveçli Linnes, diğeri İsviçreli Frey.

Ligimiz, Afrikalı ve Güney Amerikalı oyuncuların disiplinsizlikleri ve vurdumduymazlıklarına bırakılamayacak kadar değerli.

Asıl tokat, tekme ve yumruklar bugün, yarın. Bakalım Avrupalılar ne yazacak!

YORUM YAZ