MENÜ

Zorlansa da Lider!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Adana’da lider ilk yarıda etkisiz bir futbol oynadı Adanaspor karşısında. Ev sahibi orta alanda etkisiyle Başakşehir’in birbirinden önemli silahları Visca, Cengiz ve Mossoro’yu etkisiz hale getirdi. Sadece Emre ve Attamah ile orta alanda savaşan Başakşehir hemen hemen tek pozisyonla bitirdi koca ilk yarıyı.

Adanaspor ise yeni hocası Levent Şahin’in tribünden izlediği karşılaşmaya iyi motive olmuş. Bunu net bir şekilde görebiliyorsunuz. Ve doğru bir oyun kurgusu ile mücadele ettiklerinin de altını çizelim. 24’te Batdal’ın gollük pozisyonunu Digao son anda kademe ile önledi. 33’te yakın mesade vurulan kafayı Volkan müthiş çıkardı. Attamah ceza alanı dışından 43’teki nefis vuruşu ise güne damga vurdu. Hayrullah da çaresiz kaldı.

Magaye damgası

İkinci yarı golle başladı. Adanaspor ilk yarı yapamadığını bu yarıda Magaye ile yaptı. Cem Özdemir’in sağ kanattan sert ortasına Senegalli dokundu. Bu dakikadan sonra maç adeta tek kale oynandı. Skoru korumaya çalışan Adanaspor karşısında Başakşenir büyük bir baskı kurdu. Abdullah Avcı, Mustafa Pektemek ve Doka’yı oyuna alarak galibiyeti ne kadar istediğini de göstermiş oldu bir bakıma. Nitekim tecrübeli hoca yaptığı ofansif hamlenin karşılığında istediği hücum gücünü de buldu ama golü bulmakta zorlandı.

Nefes nefese...

72’de çok tartışılacak bir gol ve iptali izledik. Başakşehir, Mossoro ile attı, golü Hüseyin Göçek önce verdi, sonra yardımcısı ile konuşup iptal etti. Ancak görüntülere baktığımızda gol nizamiydi ve iptal anlamsızdı. Kalan bölümde Başakşehir rakip ceza alanını ablukaya aldı. Ancak oyunun uzatma bölümlerinde 3 puana çok yaklaşan Adanaspor’un pozisyonları izledik. Nefes kesen maçta kazanan olmadı ve iki takım da birer pana razı oldu...

YORUM YAZ