MENÜ

Zirve değişti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kasımpaşa, 84 gündür liderliği kaptırmayan Manisaspor’dan zirveyi devraldı. Karşıyaka, Altay ve Rize ise haftayı 3 puanla kapatıp takibini sürdürdü.
Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Bank Asya 1.Lig’de ilk yarı bitimine bir hafta kala lider değişti. Zirvenin yeni beyi Kasımpaşa. Manisaspor üst üste zorlu bir fikstürden geçerken takılınca, İstanbul ekibi avanatjını iyi değerlendirdi ve tahta oturdu. Bank Asya’da Karşıyaka’nın muhteşem çıkışı bu hafta da Bolu’da sürdü. Diğer sonuçlara baktığımızda tüm eksiklerine rağmen maç öncesi sonucunu merakla beklediğimiz karşılaşmada Orduspor, Güngören Belediyespor karşısında gol oldu yağdı. Malatya’da ise dondurcu soğukta gülen ev sahibi ekip oldu. İşte ligin ilk yarısı biterken böyle bir tablo çıktı ortaya. Önümüzdeki hafta bitiminde daha net bir değerlendirme yapıp, Süper Lig ve Play- Off adayları hakkında görüşlerimizi belirteceğiz. Şimdi gelelim haftanın maçlarına;

Kasımpaşa-Gaziantep BŞB
Bir gün önce oynanan Diyarbakırspor-Manisspor maçının 1-1 bitmesinden sonra liderlik şansı ayağına gelen Kasımpaşa, bu fırsatı kaçırmadı. Uğur Tütüneker’in öğrencileri erken gollerle işi bitirdi ve daha sonra oyunun rölantiye aldı. Aslında maç öncesi karşısındaki rakibin bir deplasman takımı olması kafalarda soru işaretleri yaratsa da umulandan kolay kazandılar ve lider oldular.

Diyarbakırspor-Manisaspor
Manisaspor puan kaybetmesi halinde liderliği kaybedebileceğini biliyordu ve nitekim öyle oldu. Diyarbakırspor ise evinde iki hafta üst üste kaybettikten sonra kazanmak istiyordu ama olmadı. Aslında bu maç öncesi iki takımın da kaybetmemeyi ön plana aldıkları bir gerçek. Ayrıca maç öncesi Diyarbakırspor Asbaşkanı Abdurrahman Yakut’un ‘Hakem Hüseyin Göçek’i istemiyoruz’ demeci bence yanlıştı. Niye bunu söylüyorum, çünkü bu tür demeçler hakemlerin performansını olumsuz etkiler ve bundan da en çok şikayet edenler zarar görür. Nitekim maçta da böyle oldu. Yakut, belki de tarafsız bir yönetim olsun diye bunu dedi, ama yine de söylemese daha iyi olurdu.

Çaykur Rizespor-Giresunspor
Rize’de ev sahibinin favori olduğu bir karşılaşmaydı. Ancak konuk ekip öne geçince tribünlerde biraz endişe yaşandı. Buna rağmen Çaykur Rizespor’un etkili kadrosu kalitesini gösterdi ve sahadan 4-2’lik bir galibiyetle ayrıldılar. Rizespor açısından beklenen bir 3 puandı. Giresunspor ise hedefi ligde kalmak olan bir ekip ve bu maçtan da sürpriz bir puan istiyorlardı ama olmadı.

Boluspor-Karşıyaka
Karşıyaka fırtınası Bolu’da da sürdü. İzmir ekibi müthiş bir ilk yarı geçiriyor. Bolu deplasmanında 3-0 gibi skorla net bir galibiyet alırken, oynadıkları pozitif futbolla da dikkat çektiler. Reha Kapsal’ın öğrencileri artık Play-Off adayı değil, ilk iki adayı... Önemli olan bundan sonra yönetimin tavrı bana göre. Çünkü teknik kadro ve futbolcular üzerlerine düşeni yaptılar şimdilik. Boluspor ise galibiyet beklediği iki maçı da üst üste kaybetti ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Altay-Adanaspor
İzmir’de ise ev sahibi ekip son dakikada güldü. Ev sahibi Altay, kötü oynadığı maçta Adanaspor’u Arjantinli oyuncusu Tiago’nun golüyle geçip bir anlamda yarıştan kopmadı. Adanaspor ise gerçekten puana çok yaklaştığı karşılaşmada, hayal kırıklığı yaşadı. Altay adına işler iki haftadır yolunda ama sadece sonuç açısından. Siyah-Beyazlılar’ın futbol olarak daha tatmin edici hale gelmesi lazım.

Orduspor-Güngören Belediyespor
Ordu’da gol şöleni vardı. Bank Asya’nın en iyi yabancılarıdan birine sahip olan Orduspor, sahadan 5-0’lık bir skorla ayrıldı. Bruno’nun birbirinden güzel tam 4 gol attğı karşılaşmada tribünler de muhteşemdi. Sakatlıklar, cezalılar ve çözülemeyen ekonomik sorunlara rağmen genç Orduspor kadrosu, tecrübeli abileriyle birlikte zoru başarıyor. Güngören Belediyespor ise deplasmanlardaki başarısız çizgisini, bu farklı yenilgiyle sürdürdü.

Malatyaspor-Kartalspor
Evindeki son iki maçı da kaybeden Malatya, güçlü rakibi Kartal’ı devirmeyi başardı. Sarı-Kırmızılılar buzla kaplı zeminde iyi futbollarını tek gol ile süsledi. Kartalspor ise hiç düşünmediği bir 90 dakikada çok önemli 3 puan yitirdi. Aslında benzer sorunlarla boğuşan iki takımın maçıydı.

Samsunspor-Sakaryaspor
Sakaryaspor öne geçtiği maçta skoru koruyamadı. İlk yarısı 1-1 biten karşılaşmada, son dakikalarda gelen Samsunspor golleri Sakaryaspor’u bitirdi. Tatangalar bu haftaki yenilgiyle ligin dibine iyice demir atarken, Samsunspor bir hafta önce kaybettiği morali geri aldı.

K.Karabükspor- K.Erciyesspor
İki takımın da önceliği, kaybetmemekti... Karabükspor evindeki son maçından 3 puan çıkartmak için mücadele etti. Kayseri Erciyesspor ise ilk yarı biterken, ikinci devre için umut puanı arıyordu. Sonuçta 2-2’lik beraberlik bir anlamda iki taraf için de buruk bir sevinçti.

YORUM YAZ