MENÜ

Zirve aşkına

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

9. hafta geride kalırken zirve yarışı iyice kızıştı, karşılaşmaların hiçbirinden beraberlik çıkmadı. İlk 5 takım, birer puan farkla sıralandı.

Bank Asya 1. Lig’de müthiş bir haftayı geride bıraktık. Oynanan 9 maçtan beraberlik çıkmaması gibi, 5 takım da deplasmandan 3 puanla dönmeyi başardı. Bu haftanın bir başka özelliği de, bu galibiyetlerde 4 futbolcunun duble yaparak takımlarını zafere taşımalarıydı. Puan cetveline dönüp baktığımızda ise üst sıralarla alt sıralar arasında gözle görülür bir kopma yaşandığına tanık olduk.

Sakaryaspor-Manisaspor
Adapazarı’nda gülen, konuk ekip oldu. Cenk’in attığı 2 golle hayat bulan Manisaspor, hem liderliğini hem de yenilmezliğini sürdürdü. 3 kırmızı kartın çıktığı maçta Sakaryaspor, gerçekten canını dişine takmasına rağmen Martinez’in hatalarıyla belki de en az bir puandan oldu. Burak Akdiş’in beklenmedik kırmızı kartı, bir anlamda ev sahibi ekibin gardını da düşüren andı. Manisaspor ise kart karnesi açısından bu maçı da boş geçmedi ve bu defa da Nizamettin kendini oyun dışında buldu.

Kasımpaşa-Boluspor
Evinde rahat kazanamayan Kasımpaşa zor da olsa Boluspor’u geçmeyi başardı. Aslında bu maç için fazla yorum yapmak yersiz olur. Çünkü aşırı yağmur altında ağırlaşan zeminde iki takımın mücadelesini kutlamak gerek. Gol atanın kazanacağı bir 90 dakikaydı. Boluspor savunmasının ortaklaşa hatasını Erhan Küçük affetmedi ve takımına sahasında ikinci galibiyeti tattırdı.

Altay-Malatyaspor
İzmir ekibi 5 haftalık beraberlik serisini Malatyaspor önünde aldığı farklı galibiyetle bozdu. Evinde bu defa yakaladığı pozisyonları gole çevirmesini bilen, ligin iki yenilgisiz takımından biri olan Altay, rahat bir nefes aldı. Malatyaspor ise beraberliğe çok yaklaştı ama yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Kartalspor-Giresunspor
Bank Asya 1. Ligi’nin iddialı ekiplerinden Kartalspor, Giresunspor engelini ilk yarıda attığı iki golle geçti. Ligin ilk maçında Altay’a yenildikten sonra mağlubiyet yüzü görmeyen Kartalspor’un yükselişi sürüyor. Mehmet Kahriman ve İskender’in gollerine bir şey yapamayan Giresunspor, seyircisinin desteğine rağmen skoru lehine çeviremedi. Çotanaklar ikinci yarıda oyunda dengeyi kursa da, Kartal galibiyeti korumasını bildi.

K.Erciyesspor-Karşıyaka
Erciyesspor yeni teknik direktörü Mustafa Uğur ile çıktığı maçta evinde yine hüzün yaşadı. Kayseri ekibi baskılı oynadı, iyi oynadı ama rakip kaleye gol atamazsanız hiçbir işe yaramıyor. Nitekim ligin flaş ekibi Karşıyaka, az ama öz yakalıyor ve sonuca gidebiliyor. Bu maçta da genç Ferhat şık bir golle takımını zafere taşıdı. Zaten 15 puanla zirve yarışında bulunan Karşıyaka’nın, attığından daha çok yemesine rağmen üst sıralarda olması da, başarının sırrı gibi.

Diyarbakırspor-K.Karabükspor
Diyarbakır’da ilginç bir 90 dakika izledi futbolseverler. Karabükspor’un öne geçtiği karşılamada ev sahibi ekibin kazanma hırsı, bir anlamda unutulmayacak bir galibiyete döndü. Önce beraberliği yakalayan Diyarbakırspor, uzatmanın uzatmasında bu defa golcüsü Emrah’ın takımının ve kendisinin ikinci golüyle sahadan 3 puanla ayrıldı. Son 3 haftada 7 puan alıp ayağa kalkan Diyarbakırspor için anlamlı bir galibiyetti. Karabük ise ayağına gelen puanı bir anlamda elinin tersiyle itti dersek, yalan olmaz.

Adanaspor-Güngören Bld.
Atanın, fırsatları değerlendirenin kazandığı bir maçtı. İlk yarıda oldukça etkin olan bir Adanaspor vardı sahada. İlk yarıda gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda ev sahibinden beklenirken gol, Güngören Belediyesporlu Ersin’den geldi. Adanaspor bu gole cevap verdi ama bu arada Fuad’ın gördüğü kırmızı kart bir anlamda hesapları bozdu. Yine de 3 puanı kovalayan ve savunmada risk alan Adanaspor, bu taktiğinin bedelini ağır ödedi ve yeniden sahneye çıkan Ersin ikinci golünü atıp, bu sezon Güngören Belediyespor’a ikinci deplasman galibiyetini tattıran isim oldu.

Gaziantep BŞB-Orduspor
Orduspor durdu durdu Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a patladı. Ev sahibi ekibin iç sahadaki karnesi zaten iyi değildi. Ama puan cetvelindeki yeri itibariyle, aşırı 3 puan şartlanması Suat Kaya’nın öğrencilerini olumsuz etkilemişti. Orduspor tecrübeli kadrosuyla rahat bir deplasman galibiyeti almayı başardı. Karadeniz ekibi bu sonucu alırken, iyi de bir futbol ortaya koymayı başaran taraftı.

Samsunspor-Çaykur Rizespor
Rizespor yarım takımla Samsunspor’u devirdi! Rizespor kalede Ferhat, forvette ise Riberio’nun yıldızlaştığı ve savunmada muhteşem oynayan bir kaç futbolcuyla önemli bir 3 puan alıp yarışı sürdürdü. Samsunspor bu maçta en azından bir puanı fazlasıyla hak etti ama yakaladığı önemli pozisyonları biraz beceriksizlik ve rakip kaleci Ferhat’ın başarılı kurtarışlarıyla değerlendiremedi. Ancak bilinmeliki Rizespor için bu maçta alınan sonuç sadece moral olur.

YORUM YAZ