MENÜ

Yiğido, İstanbul'da tekledi

Abone Ol Google News

İstanbul’da Temmuz ayında malum şartlar nedeniyle 18.30’da oynanan bir maçta bu hava sıcaklığında öncelikle iki takımın oyuncularına çok hoşgörülü eleştiri yapmalıyız. Sivasspor şampiyonluk yarışında olabilmek için evindeki Kayseri yenilgisini telafi etmek zorunda olduğu bir maça çıktı. Aslında Yiğidolar 2009’da da şampiyonluğa ramak kalmış ama son anda Beşiktaş’a kaptırmışlardı. Gerçekten bu dönemleri oynamak kolay değildir. Rıza Çalımbay formda rakibi Kasımpaşa’ya karşı tüm silahlarını sahaya sürdü. İlk yarıya bakarsak mücadele vardı, hırs vardı ama orta alanı geçen ataklar genelde ceza alanlarında eridi. Tehlikeli pozisyon diyebileceğimiz notlara bakarsak çok çok azdı. 0-0’lık ilk yarı skoru maçın hakkıydı...

Haberin Devamı

Kırmızı momentumu değiştirdi

İkinci yarıya Sivasspor Fernando’nun yerine Kone ile başladı. Ev sahibi ekipte de Pavelka ikinci yarıya Hajradinovic’in yerine girdi. 55’te Ndongala çıktı Yusuf Erdoğan sahadaydı. İki takım da dengeyi bozmaya çalışırken 68’de Kasımpaşa’nın sağ beki Florent, Emre Kılınç’a sert girince ikinci sarıdan kırmızı görerek takımını 10’kişi bıraktı, sayısal dengeyi bozdu. Bu dakikadan sonra üstünlüğü ele alan bir Sivasspor ve bir puana oynayan bir Kasımpaşa vardı sahada. Ancak konuk ekip eksik rakibine karşı tam istediği baskıyı kuramadı.

Haberin Devamı

Tüm kozları oynadı

79’da Kone ile gelen gol ofsayt gerekçesiyle VAR’dan döndü ve iptal oldu. Fuat Çapa oyunun son bölümünde yorulan, pek de gününde olmalar Koita’nın yerine Quaresma’yı aldı. Çalımbay da Erdoğan’ı alarak tüm ofansif hamlelerini yapıp 3 puanı almak istedi. Ancak günün başarılı ismi kaleci Ramazan Sivasspor’a geçit vermedi. Beraberlik Sivasspor adına önceki maçtaki yenilgiye bakarsak buruk bir puan. Kasımpaşa için ise evinde 10 kişi kaldığı maçta aldığı bir puanı teselli olarak görmek mümkün.

YORUM YAZ