MENÜ

Yiğido döndü, Malatya çöktü!

Abone Ol Google News

Takımlar Sivasspor ve Malatyaspor, maçın hakemi de Kayserili Abdülkadir Bitigen olunca dün gece buram buram kokan bir Anadolu derbisi izledik diyebilirim. Maç öncesi tabloya baktığımızda iki ekibin de tadı yoktu. Son 3 haftayı mağlubiyetle kapatmaları puana ne kadar ihtiyaçları olduğunu gösteriyordu. İki takım da da eksiklerin çokluğu dikkat çekiyordu. Üstelik oynayamayan isimlerin skora etki eden oyuncular olmaları bir anlamda teknik adamların elini zayıflatıyordu. Evkur Yeni Malatyaspor sezonun ilk yarısında olduğu gibi rakibi karşılayan, bekleyen ve hamlesini ikinci yarıya saklayan görüntüdeydi. Ancak bu taktik rakip beceriksizse tutar. Dün gece bu taktiği uzun zamandır ortalarda görünmeyen bir isim bozdu. Yetenekleriyle kendine ihanet eden bir isim olan Özer Hurmacı iki nefis asistle Sivasspor’un ilk 45’i 2-0 önde bitirmesinin mimarıydı. ‘İlk devrede konuk ekip ne yaptı’ derseniz, biraz zorladım kendimi, aklımda kalan Eren Tozlu’nun iki kafa vuruşu kaldı.

Haberin Devamı

Kara bulutlar dağılmıyor

İkinci yarıda gerçek formatına dönmek isteyen Erol Bulut, Guilherme ve Periara’yı oyuna aldı. Genç teknik adam 62’de Kamara’yı da sahaya sürüp 3 değişikliğini erken bir şekilde kullandı. Bu tercihinde haklıydı, çünkü sadece Eren Tozlu ile golü bulması zor gözüküyordu. 70’te gecenin yıldızı Özer, hem yorgunluk hem de hafif sakatlığı nedeniyle yerini Mert Hakan’a bıraktı. Malatya adına olumlu bir tablo göremedik. Zaten 2-0 önde olan Sivasspor’un istediği gibi gitti karşılaşma baştan sona. Yiğidolar ilk yarıda attıkları goller ve disiplinli futboluyla 3 puanı haketti. Kupada yarı finale çıkan Evkur Yeni Malatyaspor’da kara bulutlar bu maçta da dağılmadı. Gecenin güzel olaylarından biri, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle maç anonslarını Ela Özgün’ün yapmasıydı.

Haberin Devamı

Maçın adamı: Özer Hurmacı

İlk yarıyı Erzurum’da geçiren Özer devre arasında geldiği Sivas’ta 11’de sahaya çıktığı ilk maçta iki golün de asistini yaptı, geceye damga vurdu.

YORUM YAZ