MENÜ

Uyan Adana!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

PTT 1. Lig’de yarış sürüyor, sürprizler de aynı şekilde devam ediyor. Ancak ben bugün sonuçlardan ve yarıştan çok bir kulüpten bahsetmek istiyorum. Hem de bu takım büyük bir kentimizin markası olan bir ekip olunca yaşanan gelişmelere duyarsız kalmak, birkaç kelam etmemek olmaz. Adanaspor Başkanı önceki hafta iç saha yenilgisi sonrası ‘benden bu kadar’ deyip ilk yarı itibarıyla Adanaspor’u bırakacağını açıkladı ve ‘almak isteyen varsa buyursun alsın’ dedi. Tabii ki bu söylemi durup dururken yapmadı, bu geçmişten gelen birikimin patlamasıydı. Seversiniz sevmezsiniz Başkan Bayram Akgül’ü, ama o Adanaspor’u TMSF’den bir kağıt parçası olarak aldı. Uzan Grubu’nun ortada bıraktığı bir şehir takımını hiçbir şeysiz aldı ve 3. Lig’den PTT 1. Lig’e taşıdı.

İnter’i getirdiler!

Adanaspor’u A.Ş. yapan ve aynı zamanda kulübün sahibi olan Akgül; ne yaptıysa yaranamadı kente. Biraz da üvey evlat muamelesi gördü. Bir kısım çevreler, ‘ne yapalım kulüp A.Ş sahibi var, biz niye yardım yapalım!’ dediler. Aslında başkanın beklediği maddi değil, manevi destekti. Maalesef bir zamanlar UEFA Kupası’na kadar giden İnter’i Adana’ya getiren ve Play-Off finalinde Kasımpaşa’ya kaybedip Süper Lig kapısından dönen Adanaspor ciddi bir krize gebe.

Eriş’e geçmiş olsun

Eğer başkan kararından dönmezse ki görüntü pek dönecek gibi değil, Adanaspor için tablo karanlık. Bir futbol kenti olan Adana’nın ileri gelenleri ya başkanı bu kararından vazgeçirmeli ya da bu kulübe sahip olacak kişiler ortaya çıkıp Adanaspor’u yaşatmalı. Bu takımın teknik direktörü Levent Eriş şu anda Kayserispor maçında geçirdiği beyin spazmı nedeniyle hastanede yatıyor ve başkan da yanında. Bu rahatsızlığın sebebi belki de hocanın takım için yaşadığı stres olabilir. Eriş’e Allah’tan şifa diliyorum, inşallah en kısa zamanda aramıza döner.

Çözüm bulunmalı

Sonuç olarak son sözümüze gelince... Benim bildiğim Adanalılar gururlu insanlardır ve takımlarının bu halde ortada kalmasını istemezler. Bu arada sorun takımın sahibinin Bayram Akgül olması değildir. Sonuçta başkan bu kulübü çok zor durumda almış, bu noktalara taşımış ama bir yere kadar göğüslemiş ve enerjisi bitmiş görünüyor. Ya Akgül’e o enerjiyi verecek destek sağlanmalı ya da Adanaspor yeni sahibiyle yola devam etmeli. Adana’ya da bu yakışır...

YORUM YAZ