MENÜ

Tarzan'ın haftası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

1.Lig’de ilk 6 takımdan sadece Manisapor zafere ulaştı. Çaykur Rize’yi deplasmanda deviren Siyah-Beyazlılar, liderliği de Kasımpaşa’dan devraldı.

19. hafta sonunda zirvenin yeni sahibi Manisaspor oldu. Aslında sadece zirvede değil, dipte de hareket vardı. Sakaryaspor’un Diyarbakırspor, karşısında aldığı galibiyet, bir o kadar şaşırtıcıydı. Adanaspor’un yine Gaziantep Belediye’den deplasmanda kopardığı 3 puan, ligin ne denli çetrefilli olduğunun göstergesi...
Bu arada uzun süredir unuttuğumuz ‘istifa rüzgarı’ da ikinci yarının ikinci haftasında hortladı. Altay Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, üst üste alınan 2 beraberlikten sonra tribünlerin tepkisine daha fazla dayanamadı ve istifa etti. Ama bu haftanın en endişe veren olayı; Rize-Manisa maçının sonlarına doğru, ev sahibi ekibin taraftarlarının protestosunun aşırı boyuta ulaşması ve neredeyse karşılaşmanın tatil edilecek noktaya gelmesiydi. TFF’nin bir an evvel bu konuda titiz davranması ve polisiye önlemleri devreye sokması gerekir.
Bu önlemler Rize’de devreye girmedi mi! Girdi ama biraz geç. Güvenlik görevlileri uzunca bir süre bekledi. Artık ateş bacayı sardıktan sonra müdahale edildi ama iş işten geçmişti. İşte bütün bu sonuçlarıyla, olaylarıyla geçen bir haftanın maçlarında neler olmuş...

Ç.Rizespor-Manisaspor
Baştan sona Manisaspor’un üstünlüğü altında geçen bir 90 dakikaydı. Rafael’in 30. saniyede gelen golü, Rizespor’u şok etmiş olabilir. Ama bu gol 89’da gelse, daha mı iyi olurdu? Açıkcası Rizespor gibi tecrübeli ve klas oyunculardan kurulu bir kadronun, sahasında toparlanması gerekirdi. Ama maç boyunca, el freni çekilmiş bir araba gibi oynayan Rizespor izledik. Manisaspor ise ligin başından beri oyun kurgusundan ve sistemden ödün vermeyen yapısını bu maçta da sürdürdü ve 3 puanın yanı sıra liderliği de geri aldı.

Kasımpaşa-K.Erciyesspor
Kasımpaşa’nın iç sahadaki eski hastalığı bu maçta depreşti. Erciyesspor önünde sahaya lider çıkan İstanbul ekibi, 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada, Erhan Küçük’ün nefis frikik golüyle bir puanı yakaladı. Üstelik 45. dakikada Erdinç’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Erciyesspor önünde, Kasımpaşa liderliği kaybetti, hem de haftayı buruk kapattı.

K.Karabükspor-Karşıyaka
İkinci yarının ilk haftasında kazanan iki ekip, bu maçta kaybetmek istemiyordu. 90 dakikanın sonunda ikisinin de istediği oldu ve takımlar sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Karşıyaka’nın zirve iddiası için kritik bir karşılaşmaydı. Ve Kaf Kaf, ilk yarıda mücadele eden ve devre arası transfer yapamayan kadrosuyla, önce 1, sonra 3 puan parolasıyla çıktığı maçta, teselli bir beraberlik aldı. Karabük ise evinde galibiyet bekliyordu ama rakip oldukça dişliydi ve 1 puana razı oldular.

Diyarbakırspor-Sakaryaspor
Cezası nedeniyle Gaziantep’te oynamak zorunda olduğu maçta Diyarbakırspor, şok bir yenilgi aldı. Bir cezanın nelere malolduğunun acısını çekti Diyarbakırspor. Oysa bu maç Diyarbakır’da oynansa, daha farklı bir sonuç çıkma ihtimali yüksekti. İşte Sakaryaspor kendinden beklenen patlamayı bu maçta yaptı. Tatangalar ikinci yarının ilk maçında, evinde Gaziantep Belediyespor’a yenilerek, taraftarını üzmüştü. Ama aynı Sakaryaspor bu defa Gaizantep’te küllerinden doğdu ve Özgürcan’ın golüyle, hayata döndü.

Altay-Giresunspor
Biz aslında Altay’ı fazla abartmışız. Siyah-Beyazlılar, Türkiye Kupası’nda güçlü rakiplere karşı, aşırı motive olup iyi oynamıştı. Ama ligde gördük ki, bu takım o takım değilmiş. Kartal maçından sonra, Giresunspor önünde İzmir’de alınan 1-1’lik beraberlik, Altay’ı ilk iki yarışından oldukça uzaklaştırdı. Şimdi Feyyaz Uçar gitti, bakalım “sorun hoca mıymış” göreceğiz. Artık top bu saatten sonra futbolcularda.

Samsunspor-Kartal
İç sahadaki başarılarına bir yenisini daha ekledi genç Samsunspor. Kartalspor önünde 4-0 kazanan Karadeniz ekibi, ilk iki haftada 4 puan toplayıp, devre arasını iyi geçirdiğini gösterdi. Kartal için, ‘Altay beraberliğinin aldatıcı’ ve ‘takımın zamana ihtiyacı’ olduğunu söylemiştik. Kartal’da yeni transferlerin toparlanma süreci geçireceğini biliyorduk. Sadece bu kadar farklı yenilmelerini beklemiyorduk.

Boluspor-Orduspor
İki takım da Antalya kampında iyiydi. Transferde de boş durmadılar ama ikinci yarıya mağlubiyetle başlamışlardı. Kısaca ikisinin de puana ihtiyacı vardı. Boluspor ev sahibi olmanın avantajını iyi kullandı ve Orduspor’a şans tanımadı.

Malatyaspor-Güngören Bld.
Malatyaspor ilk yarıda deplasmanda 1-0 yendiği rakibini, bu defa evinde 2-1’le geçip rahat bir nefes aldı. Açıkcası ilk hafta İstanbul’da Rizespor’u deviren Güngören Belediye, bir anlamda tecrübeye teslim oldu.

Gaziantep B.B-Adanaspor
Devre arasında en fazla transfer yapan takımlardan biri olan Adanaspor, geçen haftaki 3-1’lik Kasımpaşa mağlubiyetinin acısını Gaziantep Belediye’den çıkardı. Deplasmanda oldukça etkili bir futbol oynayan Turuncu-Beyazlılar, bu galibiyetle ateş hattından uzaklaştı. İlk yarıda fırtına gibi esen Gaziantep B.B. ise ikinci yarıdaki ilk yenilgisini aldı.

YORUM YAZ