MENÜ

Süper Cumartesi

Abone Ol Google News

Geçen sezon Anadolu'nun flaş iki ekibi olan Sivasspor ile Alanyaspor kozlarını paylaşacak. 36 yıllık Süper Lig hasretine son veren Fatih Karagümrük, Yeni Malatyaspor'u ağırlarken, İzmir'in köklü kulübü Göztepe ise Denizlispor ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Yiğido ağır basıyor

Yiğidolar'da geçen sezonun yıldızları giderken yerleri önemli yabancılarla doldurulmaya çalışıldı. Tabii ki en büyük transfer teknik direktör Rıza Çalımbay’ın takımın başında kalması. Çalımbay, yeni sezon içinde güçlü bir kadro oluşturdu. Alanyaspor cephesinde ise Erol Bulut gibi başarılı bir teknik adamın Fenerbahçe’ye gitmesinden sonra yerine potansiyeli yüksek ve ilk defa teknik direktörlüğe soyunan Çağdaş Atan var. Alanya cephesinde geçen yıl ki kadrodan önemli kayıplar olurken belki de bu sezon isminden çok bahsedebilceğimiz yeni isimler transfer edildi. İki ekibin kadrolarını masaya yatırdığımızda kağıt üzerinde Sivasspor daha ağır basıyor diyebiliriz.

Horozlar 3 puana yakın

Göztepe geçen sezon ligin ikinci yarısında döküldü. Bu performans ciddi bir revizyonu getirdi. Göztepe yaşlı ve biraz da doymuş yerli ve yabancı isimlerle yollarını ayırdı. Yeni kadro istenilen seviyede değil. Palut hem kadroya genç isimleri monte etmeye çalışırken, hem de diğer yeni yabancı transferle iddialı olmak istiyor. Denizlispor ise rakibine göre yaptığı transferlerle lige daha hazır giriyor. Açıkcası İzmir’de daha rahat olan, 3 puana daha yakın olan konuk ekip gibi gözüküyor. Göztepe’nin zamana ve transferlere ihtiyacı var.

Haberin Devamı

Karagümrük bir adım önde

Süper Lig'de 36 yıl aradan sonra ilk maçına çıkacak olan Karagümrük en iyi kadro planlaması yapan ekiplerden biri. Bulunduğu kategorinin gerçekleriyle hareket eden İstanbul ekibi önemli transferlerle güçlendi. Rakip Malatayspor’da ise yönetim küme düşen bir takımın tekrar ligde kalmasının ardından adeta bir prestij savaşı veriyor. Geçen sezon ki rehavetin bedelini ağır ödeyen Doğu ekibi yeni sezonda işi sıkı tuttuğunu gösteren bir tutum içinde. Karagümrük maç öncesinde bir adım önde. Malatyaspor yeni hocası ve yeni transferleriyle biraz geç kalınmışlığın ve belirsizliğin handikabını bu maçta yaşayabilir.

YORUM YAZ