MENÜ

Strateji değişmezse başarı gelir

Abone Ol Google News

Trabzonspor geçen sezon yakaladığı popülariteyi yeni sezonda devam ettirmek istediğini söylemleriyle ve attıkları adımlarla gösteriyor. Tabii ki bu işin iki mimarı var; biri Başkan Ahmet Ağaoğlu diğer isim de teknik direktör Ünal Karaman. Başkan kulübü çizdiği strateji ile yönetirken, bunun meyvelerini de almak Ünal Karaman’ın işi. Geçen sezonki gençlik aşısının tutması çok çok önemliydi. Çünkü alacağınız kararlarda katalizör görevi yapıyordu bu gelişim. Eğer yıllar sonra Trabzonspor inandırıcı bir şekilde şampiyonluk kelimesini telaffuz ediyorsa sebebi yaşanan bu gelişmelerdir.

Haberin Devamı

Artık şampiyonluk gerekiyor

Gelelim yeni sezona; evet gençleştirme ve genç yetenekler bulup takıma entegre etmek çok güzel. Ancak hani deriz ya ‘Her şeyin fazlası zarar’ diye, bu konuda da abartmamak gerekir. Niye bunu diyorum açayım. Trabzonspor bir proje kulubü değil, yarışmacı bir takım. O nedenle bir taraftan geleceğe yatırım yapılırken, bir taraftan da günü düşünmek zorundasınız. Çünkü bu taraftar yıllardır büyük bir sabır gösterdi ve artık bundan sonra 4 büyük sözünün içinde gerçekten o ‘Büyük’ kelimesinin içinin doldurulmasını bekliyor. Büyüklüğün de şampiyonluktan geçtiği herkesin malumu.

Haberin Devamı

Eskiler, bugüne ışık tutacaktır

Bu yolda Trabzonspor’un artıları da var eksileri de. En büyük artıları, başkan-teknik direktör uyumu ve taraftarı. Geçmiş başarılara bakıp önemli çıkarımlar yapabiliriz. O başarılı kadrolar bugünlere ışık tutacaktır. Ancak o zaman ne yabancı kuralı vardı, ne de diğer kulüplerin alt yapıları güçlüydü. Trabzonspor lokal avantajını yetenekli isimlerle birleştirdi ve ligi domine etti. Şimdi aynı şeyleri beklemek yanıltıcı olur.

Geri adım atılmasın

Bir taraftan gençlik hamlesi hem Trabzon hem de Türkiye için sürmeli. Diğer taraftan da bünyeye uygun kaliteli yabancı konusunda doğru seçimler yapılmalı. Yeni Yusuf ve Abdülkadirler’in önünü açmak için ‘üret sat’ politikası doğru işlemeli. Tabii ki bunu yapabilmek için çok güçlü bir altyapı ekibi olmalı. Trabzon’da da fazlasıyla olduğuna inanıyorum. Sözün özü; Trabzonspor’da un var, şeker var, yağ var. Çok güzel helva yapacak aşcılara da sahip görünüyor. Yeter ki bu ilkeli, kararlı ve tutmuş gözüken stratejiden geri adım atılmasın.

YORUM YAZ