MENÜ

Skora yatma hatası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gaziantep’teki maç öncesi düşünce sanki ev sahibi adına önemli gibiydi. Son sıradaki Gaziantepspor yenilenmiş kadrosuyla aldığı 4 puanın devamını arıyordu. Fenerbahçe ise gelişmelere baktığımızda ciddi bir sürü soru işaretleriyle gelmişti deplasmana. Advocat 5 oyuncuyu İstanbul’da bırakmakla kalmadı, ilk 11’de ciddi bir revizyona gitmişti. Haftalardır değişmeyen savunma hattı bundan fazlasıyla nasibini aldı. Hollandalı hocanın saha kenarındaki duruşuyla da mesajlar verdiği belliydi.

Erken gol moral ama...

Bülent Uygun ise fazla vakti olmadığı için aynı 11’i devamlı oynatıp, uyum sorunu en kısa zamana indirmeye çalışıyor. Dün de baktığımızda taşları yerine oturtmuş ve her geçen hafta üstüne koyan bir Gaziantepspor ile ligde kalabilme savaşını umutlandırmak istiyordu genç hoca. Erken gol moraldir ama Fenerbahçe gibi bir rakip karşısında skora yatamazsınız. Nitekim ilk yarıda yenik duruma düştükten sonra sazı eline alan taraf Fenerbahçe oldu ve Lens’in şık golüyle de beraberliği yakaladı.

Souza hamlesi olmadı

Bu maç bize gösterdi ki üst sıralardaki takımlar küme düşme hattının kaderini çizecek gibi. Oysa geçmişte alttakilerin direnci, şampiyonluk yolundaki ekiplere sekte vururdu. Şimdi ise zirvedekilerin inişli çıkışlı grafiği kümede kalma mücadelesi yapan takımların hesaplarını alt üst ediyor. İlk yarıda çabuk oyunu tercih eden Gaziantepspor, ikinci yarıda daha sabırlı set oyununu seçti. Bülent Uygun, yorulan Safa Yılmaz’ın yerine genç yeteneği Orkan’ı alıp yorulma emaresi gösteren Fenerbahçe’ye karşı kazanma hamlesini yaptı. Advocaat ise 3 puan için Aatif ve Fernandao’yu oyuna soktu. Ancak Alper’in yerine Souza’yı alması bu hamleye uygun olmadı. Sanırım Advocaat 3 puanı isterken eldeki bir puandan da olmayayım diyordu. Sonuç olarak kebap diyarında ne şiş yandı ne de kebap. İki takımın da 3 puan hesabı tutmadı...

YORUM YAZ