MENÜ

Sivasspor'dan hedefe dev adım

Abone Ol Google News

Yiğidolar evindeki son maçta Gençlerbirliği’ne acımadı. Kırmızı-Beyazlılar, Kone’nin penaltısıyla öne geçti, Yatabare’nin golüyle kazandı. 60 puana ulaşan Rıza Çalımbay’ın öğrencileri son haftaya 3. sırada girdi. İç Anadolu ekibinin Devler Ligi hedefi için önünde sadece 90 dakika kaldı.

Haberin Devamı

Sivasspor’da hedef bu sezonun son iç saha maçını 3 puanla kapatmaktı. Pandemi sürecindeki fikstüre çok da iyi başlayamayan Yiğidolar son haftalarda tekrar fabrika ayarlarını yakalamayı başardı. Dün gece Gençlerbirliği karşısında ilk yarıda sonuca erken gitmek isteyen bir Sivasspor vardı. Başkent ekibinin kalesini önce Mert Hakan ile yoklayan ev sahibi ekip Nortfeld’i geçemedi. Ardından baskı penaltıyı getirdi ve Kone takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda Sivasspor’u rahatlattı. Hedefi 3.’lük olan Rıza Çalımbay’ın öğrencileri ayaklarına gelen bu fırsatı kaçırmamak için maça iyi motive oldu. Gençlerbirliği ilk yarı performansı tatmin edici değildi... Bu maça çıkarken matematiksel olarak düşme riski uzak da olsa yaşayan Hamza Hamzaoğlu’nun öğrencilerinden daha etkili bir futbol bekliyordum.

Haberin Devamı

Bu fırsat kaçmaz!

İkinci yarıya Gençlerbirliği daha baskılı başladı. Üstüne gelen rakibi karşısında Sivasspor orta alanda kaptığı toplarla gollük pozisyonlar yakaladı. Çalımbay ikinci yarıda Erdoğan ve Hakan Arslan’ı alıp güç tazeledi. 66’da Gençler hücumdayken kaptıkları topla hızlı hücuma geçtiler. Erdoğan’ın asistinde Yatabare skoru 2-0’a taşıyıp bir anlamda takımı adına 3 puanı garantiledi diyebiliriz. Bu maçta dikkati çeken Sivasspor’da yeni sezonda olmayacak olan iki isim Emre Kılınç ve Mert Hakan’ın hırslı futbollarıydı. Son haftaya 3.’lük şansını oldukça yükselterek giren Sivasspor ayağına gelen bu fırsatı kaçırmaz sanırım...

YORUM YAZ