MENÜ

Sivas kötüyken kazanmayı bildi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sivasspor, Ankara’da ilk yarının son maçında Gençlerbirliği’ni tabiri caiz ise iki altın golle geçerek liderliğini tescil etti. Aslında gerçekten de maçın geneline baktığınızda, daha iyi oynayan, daha çok pozisyona giren Gençlerbirliği idi. Oyuna çok hızlı başlayan Samet Aybaba’nın öğrencileri Kahe ve Djite ile önemli pozisyonlardan yararlanamadı. Şu bir gerçek ki, geride kalan haftalara baktığımızda Sivas, Başkent’te her zamanki baskılı oyununu tutturamadı. Özellikle orta alandaki dağınıklığı savunmasına da zor anlar yaşattı. Gençlerbirliği birçok oyuncusundan yoksun olmasına rağmen sahaya çıkan 11’i ile çabuk düşündü, çabuk oynadı ve iyi bir pas yüzdesiyle oynadı. Tek eksik son vuruştaki beceriksizlikti. İşte bu alanda daha verimli olduğu için kazanan Sivasspor’du. Orta alanda Musa ve Muhammed gibi ofansif özellikli oyuncuların savunmadaki eksikliğini Gençlerbirliği iyi kullandı. İlk 45 dakikada Musa’nın kendi çabasıyla geliştirdiği nefis bir Sivasspor golünü izledik. Devre böyle biter derken Gençlerbirliği’nden Djite’nin şık kafa golü geldi.
İkinci 45 dakikanın böyle geçmeyeceğini Sivas’ın hocası Bülent Uygun da biliyordu. Nitekim orta alana çabuk ve dinamik Onur’u soktu. İlerleyen dakikalarda da mücadeleci kimliğiyle savunmayı iyi yapan İbrahim’i oyuna alarak Gençler’in etkili futbolunu önlemeye çalıştı. Tüm bunlara rağmen Sivasspor kalesinde abluka devam edince üçüncü stoper olarak Diallo’yu oyuna aldı, çare aradı. Ancak sahada gerçekten de ligin ilk yarısındaki en kötü Sivas vardı diyebiliriz. Ama ilk yarının en güzel gollerinden biri de bu maçta Muhammed’ten geldi. Tecrübeli oyuncu Sivas’ta ilk golünü atarken takımını da zafere taşıyan isimdi.
Ankara 19 Mayıs Stadı’nın suni çiminin ev sahiplerine yaramadığını gördük. Çünkü bu sahada oynayan 3 Ankara takımının puan cetvelindeki hali ortada. Demek ki bu yapay zemin konukların işine yarıyor. O nedenle Ankara takımları şimdiden gelecek sezon için bir karar vermeliler.

YORUM YAZ