MENÜ

Sivas ağlıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sivas’ta deyim yerindeyse ev sahibi adına ‘tamam mı, devam mı?’ maçıydı. Başakşehir’den alınan bir puanın moraliyle sahaya çıktı Yiğidolar. Akhisar oturmuş kadrosuyla zor kaybeden bir takım. İki beki Ziya ve Cicinho sakat olan Mesut Bakkal hücumda Burhan ve Beykan ile golü hedefledi. Texeira ve arkasında Aatif son vuruşlardaki silahıydı. İlk yarıda atak üstünlüğü Sivas’ta gözükse de 30 dakikalık bölümde iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı. 40’ta ilk gol pozisyonunu izledik. Burhan karşı karşıya Fatih’i geçemedi.

45 dakikada Sivas beklenen tempodan uzaktı, Akhisar’ın oyununa boyun eğdi: 0-0. İkinci yarıya hızlı başlayan bir Sivas vardı. Akhisar ise ilk yarıda sarı kart gören Vaz Te’nin yerine Soner’i alarak başladı. Nitekim ev sahibinin baskılı oyunu golü de hemen getirdi. 51’de kornerden gelen topta maçın hakemi faulü yerine avantajı kullanıp devam ettirince, Aatif son vuruşu şık bir şutla yaptı: 1-0. 75’te Akhisar çok ritik bir noktadan frikik atışı kazandı.

Tarihi bir hata

Rodellaga’nın kullandığı serbest atış Sivasspor kalesinin yanında dışarı gitti. Herkes, ‘maç böyle biter’ derken Setkus üstünü gelen topa ıska geçince Akhisar 1-1 ilk beraberliği yakaladı. Sivas ayağına gelen 3 puan fırsatını inanılmaz bir şekilde kaçırdı, tribünler maç sonunda şoktaydı.

YORUM YAZ