MENÜ

Sıradan bir sol bek değil

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Latovlevici bugünkü şartlarda çok isabetli bir transfer. Topu iyi, çabuk ve isabetli kullanabilen, kanat savunmasını başarıyla yaparken, o bölgede oyun kurucu görevini de üstlenen bir futbolcu. Takıma yararını lig içinde fazlasıyla görürüz. Galatasaray’ın bu sezon yapması gereken ilk transfer sol beke olmalıydı. Çünkü geçen sezon yediği gollerin hemen hemen çoğu sol kanadın arkasına atılan toplardan ya da rakibin soldan gelen ortalarındaki kademe hatalarından olmuştu. Kısaca Carole tekniği iyi, hücumu iyi gözükse de defansta sıfır bir performans çizmişti. Ben de yeni sezonda Galatasaray’ın ilk işi iyi bir sol bek tranfseri olur diye tahmin ediyordum.

Öyle renkli isimler geldi ki...

Ancak yönetim öyle renkli ve etkili transferler yaptı ki, acil olan sol bek tranferi en sona kaldı, karambol oldu. Uzun süren Asamoah transfer harekâtı da kötü bitince, çare içeriden bulundu. Teknik
direktör Tudor, Karabükspor’dan talebesi olana Latovlevici’yi isteyince bu iş oldu.

Gençler’den boşuna ayrılmadı!

Rumen oyuncu uzun vadeli değil ama en azından Galatasaray’ın bu bölgede 2-3 yılını kurtarır. Gençlerbirliği’nde ilk izlediğimde gerçekten nefis bir sol ayak olduğunu kanıtlamıştı. Ancak Latovlevici’yi sadece bir sol bek olarak görmemek lazım. Bir kere Gençlerbirliği’nden Karabükspor’a transferi, rahmetli İlhan Cavcav’ın yerli Uğur Çiftçi’yi oynatarak parlatıp İstanbul’a satma planının bir parçasıydı. Nitekim Karabükspor’da tecrübeli Rumen oyuncu hem sol kanat savunmasını başarıyla yaparken hem de o bölgede bir oyun kurucu görevini üstlendi. Çok isabetli uzun top atabilme ve zaman zaman da rakip kaleyi yoklayan etkili şutların sahibi oldu.

Taşlar yerine oturmuş oldu

Sözü fazla uzatmadan, bana göre Galatasaray bugünkü konjonktürde sol beke çok isabetli bir oyuncu aldı ve takımda taşları yerine oturttu. Dikine oynayan, pres yapan, top kapan bir Galatasaray takımında topu iyi, çabuk ve isabetli kullanabilen bir savunma oyuncusunun yararını lig içinde fazlasıyla görürüz, hayırlı olsun.

YORUM YAZ